DIS-Norge
 
  English Norsk  

februar 2010

Mediaplan Slekt og Data 2010

Mediaplan Slekt og Data 2010

 

DISchat og mIRC

1. Last ned mIRC fra www.mirc.co.uk/get.html , klikk Save i dialogboksen som er vist nedenfor:

2. Vent til nedlastingen er ferdig og trykk "Open" for å starte installasjonen:

3. Trykk Next 

4. Trykk Yes

5. Gjør valg som vist og trykk Install

6. Trykk Finish

 

Chatzilla og FireFox

Mange av de som er på DISchat bruker programmet ChatZilla. ChatZilla er et programtillegg til nettleseren FireFox, og kan lastes ned og installeres kostnadsfritt. Det forutsettes at du har FireFox allerede. Hvis du ikke har FireFox, kan den hentes fra Firefox.no.

Laste ned og installere ChatZilla


Figur 1: Velge "Utvidelser" fra menyen i FireFox

Velg "Verktøy" og så "Utvidelser" fra menyen i FireFox (se figur 1). Da kommer det opp et bilde som i figur 2. Nederst til høyre i det skjermbildet er det en lenke Hent flere utvidelser. Ved å klikke på denne kommer du til Mozilla sin side for programutvidelser.


Figur 2: Oversikt over de tillegene som allerede er installert

 

 

ChatZilla 0.9.67 kommandoer

about

Display information about this version of ChatZilla.

alias [<alias-name> <command-list>]

Defines <alias-name> as an alias for the semicolon (';') delimited list of commands specified by <command-list>.  If <command-list> is a minus ('-') character, the alias will be removed.  If <alias-name> is not provided, all aliases will be listed.

attach <irc-url>

Attaches to the IRC URL specified by <irc-url>.  If you are already attached, the view for <irc-url> is made current.  If that view has been deleted, it is recreated.  You may omit the irc:// portion of the <irc-url>.  Examples are; /attach moznet, /attach moznet/chatzilla, and /attach irc.mozilla.org/mozbot,isnick.

away [<reason>]

 

Påloggingsproblemer?

Har du glemt passordet ditt? Skriv inn din e-postadresse i feltet under for å få passord (samt brukernavn) tilsendt på e-post.

 
 
E-post:  
 
 

 

 

Last ned GEDtreff

 

Kirkebøker

 

Salg av dubletter fra NSFs bibliotek i Slektsforskernes Hus

NSFs store slektsforskerbibliotek er større enn det strengt tatt behøver å være. Ikke sjelden får foreningen bøker i gaver - noe vi oppfordrer ivrig til fordi det først og fremst er gjennom gaver vi har bygget opp samlingen. Men dermed oppstår også et lite luksusproblem fra tid til annen: Vi har en god del dubletter. I forbindelse med dataregistrering av samlingen legger vi i tiden fremover en del av disse dublettene ut for salg. Prisen er basert på hva vi mener å ha sett at tilsvarende koster i antikvariater.

Medlemmer i Norsk Slektshistorisk Forening og DIS-Norge får 20 prosent rabatt på prisene nedenfor. For ikke-medlemmer gjelder prisene som angitt. Porto tilkommer hvis du ikke selv henter i Lakkegata 21 i Oslo.

 

Hvordan registrere kilder i Brothers Keeper

Dette dokumentet beskriver hvordan du lager en helt ny kilde samt tar i bruk denne kilden. For å bruke en kilde som allerede har laget, er dette beskrevet under gjenbruk av eksisterende kilde.

Du er i Rediger og har registrert hendelser. Du ser en K i en kolonne til høyre som betyr at her kan du registrere en kilde. Samme metode brukes om du legger en kilde til navn, sted, biografi, media, bilde osv. Klikker du på K får du frem et tomt og aktivert skjermbilde hvor du har muligheten til å legge inn Kilde.

Du har tidligere ikke registrert noen kilde som passer og skal opprette en ny kilde, m.a.o. lage kilden. Du har skjermbildet som er vist ovenfor. For å legge inn en ny kilde for hendelsen, klikker du på Legg til Kilde og du aktiverer.

 

English pages

Welcome

In the menu on the left side you will find a handful of our webpages, translated into english. We wish we could offer you our whole website translated into english, but will have to recommend Google translate as a tool to translate the other webpages. You will find the link to Google translate in the right column.

 

edited 28 Sep 2014 TEM