DIS-Norge
 
  English Norsk  

juni 2010

Action!

I går var jeg vel det man kaller filmskuespiller. Medarbeidere fra Folkeuniversitetet kom med kamerautstyr og jeg hadde på forhånd fått noen oppgaver.

En ting er at man skal snakke om DIS-Norge eller om slektsforsking eller andre lignende tema. Noe helt annet blir det når noen sier: "Det der må vi ta om igjen". Husker man akkurat hva man sa? Nei, slett ikke. Og manus med alt skrevet ned går ikke når man skal komme vandrende mot et kamera eller sitte rolig og interessert på en steinblokk.

Men vi kom gjennom øvelsen eller prøvelsen og de som var på den andre siden av kameraet var fornøyde.

Vi venter spent på at kurset som skal hjelpe nye folk som er interessert i å finne sine røtter, kommer rett over sommeren.

 

Krise eller kaos?

PCn min har lenge vært kranglete. Den vil bestemme og syns det meste er farlig eller ting jeg ikke skal gjøre. I går fant den det imidlertid passende å si takk for seg...........

Pussig igrunnen, jeg har nettopp kjøpt en ny maskin, men siden min hjelper er på ferie skulle jeg prøve å få den igang selv. Og det skulle skje i går kveld. Jeg skulle se på innstillinger og overføre bokmerker.

Men svart skjerm er ikke lett å lese........

Men etter noe sukk og stønn og kjefting fra min side og gjentatte konfigureringer fra maskinas side, kom vi igang.

Nå funker FF og CZ og eposten og bloggen, så da syns jeg det er nok for i kveld.

 

 

Slektskapskalkulator

Her er en ny slektskapskalkulator. Tast inn betegnelsen på den du vil vite hvordan du er i slekt med og det kommer opp både grafikk og prosentberegning av slektskapet.

Her er et eksempel. Det du taster inn må skrives på engelsk. Les mer i bloggen deres.

 

Kulturminnekonferanse

Riksantikvaren inviterer til årets Kulturminnekonferanse/Landssamling.

Er du interessert, finner du mer informasjon her:

 

Frivillighet i tilbakegang?

Andelen av Norges befolkning som gjør frivillig arbeid har gått ned fra 58 % i 2004 til 48 % i 2009. Størst er nedgangen blant unge menn. Likevel er Norge fortsatt i verdenstoppen i frivillighet.

Disse resultatene presenteres i rapporten Fra folkebevegelse til filantropi? Frivillig innsats i Norge 1997-2009, utgitt ved Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor, som er finansiert av Kulturdepartementet.

Dette kan dere lese mer om her.

Rapporten peker på at frivillighet er blitt en arena for de ressurssterke. Det er de eldre som holder frivilligheten i gang.

 

 

DIStreff

DIStreff

DIStreff is:

  • An opportunity to get in touch with others who research the same as you do
  • An opportunity to find out if other genealogists work with your family
  • Get feedback to improve your data.
  • Help and useful tips on how best to register names and places
 

DIStreff is not:

  • A site for presenting  the complete result of your research
  • Complete list of members families
  • A source in the usual sense - all data are contributions from individuals and stand for their own expense
 

To participate:

 

På flyttefot

Da er vi på flyttefot igjen. Etter møte med NSF i går er vi blitt enige om å flytte inn i Kulturvernets Hus i Øvre Slottsgate 2 b.

DIS-Norge skal være på plass til 1. september og andre detaljer vil vi komme tilbake til etter hvert.

 

Mer om Genline

For en snau uke siden kom meldingen om at Ancestry har kjøpt Genline. Dette kan dere lese mer om her og her.

Hvilken innvirkning dette kan få på våre aktiviteter i forhold til Genline er det for tidlig å si noe om. I går møtte jeg Genlines VD Mikko Ollinen og snakket om status for denne transaksjonen og om vårt samarbeid.

Det vil være formelt møte for Genlines aksjonærer 15. juli og før den tid vil ingen ting bli avklart. Deretter er det ferieavvikling. Derfor er vi enige om at vi forlenger perioden for intensjonsavtalen med tre måneder. Arbeidet med implementering av krav fra våre gjennomganger fortsetter som tidligere.

 

Hverdagsflyt og positiv psykologi

Flere enn 600 mennesker deltar denne uka på en stor europeisk konferanse om positiv psykologi i København. Men kan vanlige mennesker lære noe fra denne konferansen?

Av Nina Hanssen/nestleder i DIS-Norge

Ikke alle av oss blir sjefer eller ledere på jobben. Men det betyr ikke at du ikke kan bli sjef i ditt eget liv og gjøre ting som både er meningsfylt, moro og inspirerende, både for deg selv og andre.

Mange har kanskje sett filmen eller lest boken ”Hemmeligheten” og vet at en positiv innstilling er et godt utgangspunkt for å lykkes med ting. Men hvis man kun tror på positive tanker, tror jeg ikke man kommer langt her i livet.

 

Aktiv slektsforsking

Etter en lang dag med Coop-møter ble det litt tid til slekt også.

Først kom det en telefon fra Anne-Grethe i Drammen. Hun hadde funnet noe på DIStreff som kanskje var slekt med hennes datters mann. Og vi ble vel ganske enige om at vi satt med samme slekta. Etter litt tid durte det avgårde en epost med noen titallssider slekt til Drammen. Et nytt lite barn, Anne-Grethes barnebarn får nå bygget ut slektstreet sitt.