DIS-Norge
 
  English Norsk  

november 2010

DIS-Norges julekalender 2010

Nå nærmer juletiden seg med stormskritt og adventstiden er over oss. Nytt av året er at vi vil ha en julekalender for medlemmene med spennende tilbud helt fram til julaften.

Dagens luke finner du som nyhet hver morgen på hjemmesiden vår. Her vil det åpne seg nye ting hver dag – så her må du bare følge med!

Det den enkelte dagen har gjemt bak sin luke, det vil variere fra dag til dag. Tilbudet gjelder kun den dagen det legges ut. Det kommer ut klokken 08.00 og forsvinner kl 21.00.

Ha en riktig god adventstid!
 

 

Kurs som varer et år

For et år siden startet vi nybegynnerkurs på Bjørkelangen. Vi hadde tre samlinger før jul og skulle møtes igjen over nyttår. Og det gjorde vi i går.

En nyttig erfaring at det kan være greit å møtes igjen etter noe tid. Folk får mulighet til å summe seg, trene litt og finne nye problemer og spørsmål.

Enkel dokumentasjon til møtet fins her.

 

Nytt medlemstilbud!

Vi kan nå tilby alle medlemmer en bok til en gunstig pris!

Det gjelder en ny utgave av boken "Nordmændene i Amerika" skrevet av Martin Ulvestad i 1906 med både norsk og engelsk tekst.

Du kan lese mer om boken her

Her kan du laste ned en liste over stater i USA med henvisning til sidenr i boken.

Boken er utsolgt, men vi har bestilt flere fra USA. Vi kan ikke garantere at bøkene kommer frem til jul.
 

 

Gratulerer til DIS-Møre og Romsdal med nye Internettsider

DIS-Møre og RomsdalDIS-Møre og Romsdal lanserte idag sine nye Internettsider i Drupal. Drupal er det publiseringssystemet som brukes av DIS-Norge, og DIS-Møre og Romsdal ble det andre laget som fikk sine sider over i det nye systemet.  Vi retter en stor takk til Liv Skramstad i DIS-Møre og Romsdal.

De nye sidene ligger på http://mr.disnorge.no/. Vi gleder oss til å se flere lag komme over i Drupal.

 

Ny Slektsforskerbase - hva skal jeg gjøre?

Tidlig i 2011 kommer Slektsforskerbasen til å komme med nytt utseende og ny pålogging.  Idag logger man seg på med sin e-postadresse og et passord. Dette brukernavnet og passordet er altså ikke likt det man bruker på de andre nettjenestene til DIS-Norge.  Neste versjon av Slektsforskerbasen vil gjøre at du får et brukernav og passord mindre å holde styr på.  Man skal rett og slett bruke det samme brukernavn og passord som man bruker på f.eks. DIS-Norges hjemmeside, Slektsforum eller DIStreff.  Om man er pålogget DIS-Norges hjemmeside vil man automagisk være pålogget i Slektsforskerbasen, og om man logger seg inn i Slektsforskerbasen vil man automagisk være pålogget på DIS-Norges hjemmeside.

I denne sammenhengen må du som er bruker av Slektsforskerbasen hjelpe oss med å gjøre overgangen så knirkefri som mulig.  Dette gjør du ved å kontrollere at du har registrert samme e-postadresse i både Slektsforskerbasen og i DIS-Norges medlemsregister.  Veiledningen på denne siden vil vise hvordan du gjør det og hva du skal gjøre om du har registrert ulik e-postadresse i Slektsforskerbasen og DIS-Norges medlemsregister.

Det er to måter å gjøre dette på:

 

Avtale med Ancestry.com

DIS-Norge har nå inngått en samarbeidsavtale med Ancestry!

Dette innebærer en rabattavtale som vil komme oss til god nytte, mer detaljert info om dette kommer senere.

Ancestry er en nettside med mange søkbare baser for hele verden.
Eksempelvis har de folketellinger fra USA, emigrantprotokoller, familetrær, militærdokumenter og mye mer.

 

Julekalender

I går markerte vi første søndag i advent med å tenne det første lyset. Onsdag skriver vi 1. desember og det er dagen for start av alle julekalendre.

I år vil vi ha julekalender hos DIS. Det innebærer at det kommer en nyhet hver dag som heter julekalender. Den dagen vil du kunne få noe spesielt. Så følg med!

Julekalenderens tilbud gjelder kun for medlemmer av DIS-Norge.

 

Slektskafe

I går var det avspark for første slektskafe i de nye lokalene. Folk satt rundt omkring og lette etter slekt eller fikk hjelp.

Uten husmor ble det julekake og pepperkaker og naturligvis kaffe.

Noen av oss rakk også et møte i gruppa som skal se på regioner i DIS-Oslo/Akershus

 

Angeläget

Nylig dumpet siste utgave av det svenske slektsforskerforbundets blad ned i min epostkasse. Mye interessant stoff, ikke minst om Slektsforskerdagen vår og forbundets møte med Norge.

 

DIZ på lufta igjen

Medlemsbladet til DIS-Vestfold er kommet med et nytt nummer.

Helt bakerst finner du en artikkel jeg har skrevet om kilder og en del tanker jeg gjør meg om dette. Jeg fortsetter å fundere og vil gjerne ha innspill fra andre som mener noe om saken.