DIS-Norge
 
  English Norsk  

januar 2011

Nye nettsider DIS-OA

Fredag hadde vi arbeidsmøte i gruppa som har jobebt med å flytte og fornye de nye hjemmesidene til DIS-OA. Gjennom helga ahr mer stoff kommet på plass og nå sitter vi og venter på at de nye sidene skal komme på lufta.......

 

Slektskafe

Så var det siste lørdag i måneden igjen. Og da er det Slektskafe i Øvre Slottsgate. I går kom det mye folk, må nesten si mer enn nok. Det var folk på alle stoler og ved alle bord.

Noen måtte faktisk stå inne i biblioteket.

Noen andre hadde "knabbet" møterommet i 4. etg, det var litt dumt, men det er flott når en opplever at ting er populært.

Jeg snakket litt med Øvre Romerike og hjalp folk med søk i USA.

 

Møte med NSF

I går møttes nestleder Nina og jeg med leder og nestleder i NSF. Mette var også med.

Vi diskuterte mulige fellestiltak og samarbeidsformer framover.

 

Vellykket koordinatormøte for kirkebokregistrering

Kirkebokprosjektet arrangerte seminar helgen 22.-23. januar 2011 for alle lagenes koordinatorer. Det var 15 av DIS-Norges lag som stilte med deltakere til seminaret, som ble holdt i DIS-Norges lokaler i Oslo.

Målet med seminaret var å informere om og inspirere til økt aktivitet når det gjelder transkribering og korrekturlesing av kirkebøker.

Tema som ble gjennomgått var:

  • informasjon om kirkebokregistrering
  • registreringsprogrammet Augustus 2
  • gotisk skrift
  • kvalitetssikring
  • organisering lokalt


På bildet vises alle deltakerne, både koordinatorer og prosjektemedlemmer. Totalt 19 stykker.

Samlingen var et positivt bidrag med mange viktige momenter som ble gjennomgått, og som en av deltagerne sa: Det var en flott og inspirerende gjeng man fikk møte, så nå er man motivert til tusen for å få gjort så god jobb som mulig med kilderegistrering.

 

Etter USA turen

For kort tid siden fikk jeg melding om at alle kirkebøkene for Singsaas som vi besøkte da DIS reiste rundt i Midt-Vesten, de er ferdig skannet. Så er de i papirformat på ve over dammen for at vi skal hjelpe til med å registrere disse og gjøre dem forståelige for dagens beboere. Her er det ikke bare snakk om å tyde skrift, men også forklare norske ord og handlinger.

Omtrent samtidig har vi fått kontakt med andre med norske røtter som har lest om oss i avisen i Amerika og lurer på om det er hjelp å få.

Hyggelig at turen også fører til flere konkrete resultater.

 

Er det tittelen som avgjør?

Jeg følger med på hvor mange som er innom bloggen. Og i Blogglisten får jeg hyppige oppdateringer.

 

16. desember sto det Ancestry

19. dissentere

21. iPad

De andre dagene som kommer fram her var det:

På vei til Kleivstua, Søking i Ancestry, Statistikk og Rastløs i førjulstiden.

 

Selv om Ancestry dukket opp i begge gruppene, så ser det ut at spesielle ord i overskrift gir flere treff enn andre ord.

 

 

 

 

Folketellinger i amerikanske stater

FamilySearch har etter hvert registrert flere folketellinger som er foretatt på delstatsnivå i USA. Noen av tellingene går helt fram til 1945.

Stater som er med er Minneota, Sør-Dakota, Wisconsin, Florida, Massachusets, New York og Rhode Island. De første i denne lista er vel mest interessante i forhold til områder der nordmenn slo seg ned.

En sammenstilling av disse folketellingene finner du her.

 

Ei lenke fra chaten

På chatten legges det ut mange lenker, mest for tyding av kirkebøker og de er vel normalt ikke så humoristiske. Forleden kom Oddvar med ei artig lenke til ABCnyheter:

Katt innkalt til jury-tjeneste

En huskatt har blitt innkalt til jurytjeneste i USA, selv etter at eierne påpekte at den «verken snakker eller forstår engelsk».
 
Anna Esposito skrev til retten i Boston for å forklare at det hadde blitt begått en feil, melder Daily Telegraph ifølge Orange.co.uk. Men en jurykommisjonær svarte at katten, Tabby Sal, «må møte» 23. mars.

Esposito inkluderte et brev fra sin veterinær som bekrefter at katten er en «korthåret, kastrert huskatt».

Esposito oppførte Tabby Sal som «husdyr» under forrige folketelling.

- Han er et medlem av familien, så jeg førte ham opp i forrige folketellingsskjema under «husdyr». Det har tydelig skjedd en forveksling, sier hun.

 

Nordisk treff

Leder for DIS i Sverige er i Norge en ukes tid og i den forbindelse møttes vi lørdag for å snakke om felles interesser.

Det ble et langt møte og vi gikk igjennom flere punkter begge organisasjonene har interesser i. Bilateralt og multilateralt nordisk samarbeid, utveksling av erfaringer og nyttige kontakter.

 

Kirkeboksregistreringssamling

I helgen møttes representanter fra alle laga i DIS-Norge sammen med kirkebokregistreringsprosjektet for å gjennomgå ulike sider av dette arbeidet. Jeg var med på oppstarten i går og syns det er flott at så mange kommer og viser at det er stor interesse for denne viktige aktiviteten i DIS-Norge.