DIS-Norge
 
  English Norsk  

november 2011

Avtale med Pixellus signert, nytt medlemstilbud

DIS-Norge har inngått en avtale som gir alle medlemmer 15% rabatt på alle produkter innen digitalisering og restaurering av fotografier.

Pixellus er et spesialistselskap innen digitalisering, redigering og restaurering av fotografier.
Det spesielle med dette selskapet er at det er bemannet med mediainteresserte personer med Asperger syndrom eller høytfungerende autisme. Selskapet vil bygge en virksomhet der mennesker med en slik diagnose får lov til å gjøre det de er ekstremt gode til, og samtidig bli skjermet for mange av de forventningene som skaper utfordringer på andre arbeidsplasser. Dedikasjon, nøyaktighet, systematikk og detaljfokus er nøkkelord, kombinert med en sterk lidenskap for fotografering og profesjonell bildebehandling.

DIS-Norge har nå signert en avtale med dette selskapet og vi ser fram til et godt samarbeid med dem!

På bildet ser du Christian Wig og
Mette Gunnari med ferdig signert avtale.

De befinner seg i samme hus som DIS-Norges kontor; Øvre Slottsgt 2b i Oslo.

Medlemstilbudet finner du i DISbutikken.

Du kan lese mer om selskapet her: Om Pixellus
De har også en egen side på Facebook

 

 

Trondheimsbasen 2012

På Slektsforskerdagen ble Trondheimsbasen 2012 presentert. Et hjelpemiddel for slektsforskere som leter etter personer i Trondheimsområdet, og en snarvei til kildene. Basen innholder pr. idag ca 950 000 poster fra tidligere kommuner Byneset, Leinstrand, Strinda, Tiller og Trondheim. Dataene er hentet fra kirkebøker for perioden ca 1840 til ca 1940 , i hovedsak dåp og vielse, folketellinger, sjømannsprotokoller mm.

I databasen kan du søke etter personer som kan ha bodd/oppholdt seg i Trondheim i denne perioden, og kanskje kan du finne personer i kirkebøker enten som døpt eller foreldre, kanskje ved vielse eller i andre kilder. Vi har laget lenker til kilder på internett, både orginalkilder og avskrift av kilder, og på denne måten kan du lett få tilgang til dataene tilknyttet enkeltpersoner. For å kunne vise geografisk tilknytning er det laget lenker til bosted som er oppgitt, så langt det er mulig, ved hjelp Google Map og Gule Sider kart.

Klikk på "Les mer" for å se hele nyheten

 

En liten rapport fra Hjem og hobbymessen

Her sitter vi på DIS-Norges messestand - mange folk har vært innom disse dagene.
Både medlemmer og interesserte kommer innom - ja folk som egentlig ikke er interessert i utgangspunktet kommer også innom og noen av de går herfra med brosjyrer og siste nr av medlemsbladet Slekt og Data.

På bildet ser du vår stand bemannet av Mette og Liv

Foto: Tom Halvorsen

 

DIS-Norge på Norges største forbrukermesse.

Hjem & hobbymessen arrangeres 18. - 20. november på Lillestrøm.

Denne gigantiske forbruksmessen forventer 20-30.000 besøkende og DIS-Norge er i år utstiller. Les mer her.

Kom og ta en prat om slektsforskning med oss!
Vi svarer på det alt som har med slektsforskning å gjøre.

Vi står på hobbytorget i hall D på stand nr. D07-43

Åpningstidene er:

Fredag 18. november   1100 - 2000
Lørdag 19. november   1000 - 1900
Søndag 20. november  1100 - 1800

 

Gravminner i Norge trenger fotografer.

Gravminner trenger fototgrafer til å få fotografert kirkegårder i Stavanger kommune.
 

Vi har i 1 1/2 år hatt navnelister klare, men før vi kan legge dette på nett, må vi ta bilder. Pr. i dag trenger vi fotografer til Hundvåg, Lagård, Leedal og Revheim.
 

Følgende kirkegårder er under fotografering: Austre Åmøy, Eiganes, Hetland og Hinna. Vi vet imidlertid ikke nøyaktig når dette arbeidet vil være ferdigstilt.
 

Siden snøen ikke har kommet er det fullt mulig å starte fotografering allerede nå.
 

Har du lyst til å bidra, ta kontakt med gravstedskoordinator Leif Lund i Rogaland på e-post gravreg@ro.disnorge.no


 

Omlegging av programvaren for Digitalarkivet

Denne informasjonen vil også ligge på nettsidene våre (http://www.arkivverket.no/arkivverket/Digitalarkivet/Om-Digitalarkivet/Omlegging).
Her vil vi oppdatere informasjonen etter hvert som endringene skjer.

Viktige datoer:

15. november 2011 - Vi stenger midlertidig for:

  • innlegging av nye korrekturmeldinger
  • nye gjester i Digitalpensjonatet
  • innlegging av gårdsbilder og kommentarer

1. januar 2012: nettsider, søkesystem og framfinningsverktøy legges om til nye systemer
Vi bytter ut nettsidene, søkesystemet og framfinningsverktøyet på http://digitalarkivet.no med nye systemer 1. januar 2012. I omleggingsfasen fram til den datoen vil http://da.digitalarkivet.no fungere som det primære nettstedet for Digitalarkivet. Publiseringer av nye og gamle databaser vil skje der.

Dagens lenker til databaser og poster i disse vil ikke fungere etter omleggingen. I det nye systemet vil imidlertid slike lenker være permanente.

 

Arkivdagen 2011 - kanskje det passer for deg?

Arkivdagen lørdag 12. november 2011 vil arkivinstitusjoner i hele Norden åpne sine dører for publikum. Du kan komme inn i magasinene, høre foredrag eller besøke utstillinger som viser deg dokumenter og bilder du aldri før har sett. Temaet i år er Protest. Hva har din lokale institusjon å vise frem? Kanskje får du se materiale om ungdomsopprør eller nabofeider, politiske protester, miljøaksjoner, husokkupasjon eller språkstrid? Eller hva med underskriftskampanjer eller demonstrasjoner?
 
Se under Arrangementer i Norge for mer informasjon.

Velkommen til Arkivdagen 2011!

Magasinet i Riksarkivet. Foto: Laila N. Christiansen

 

Adopter en eidsvollsmann

 

Sammen med Riksarkivet har DIS-Norge etablert dette nettstedet for å samle opplysninger om de 112 representantene til riksforsamlingen på Eidsvoll i 1814 og deres etterkommere.

Noen av eidsvollsmennene har stor etterslekt, andre har ingen etterkommere. Vi inviterer til å "adoptere en eidsvollsmann" og forske frem hans etterkommere helt frem til i dag. Du kan forske alene eller gå sammen med andre.

Klikk på ønsket representant og se etterkommere. Her vil det hele tiden bli oppdatert med nye opplysninger.

Les mer om prosjektet på denne siden eller send en e-post til eidsvollsmenn@disnorge.no

 

Minneord om Tore Vøien

 

Tore Vøien
1936 - 2011

 

Plutselig kom meldingen om at Tore var gått bort. Tore som inntil nylig fortsatt var aktiv i organisasjonslivet etter at han var blitt pensjonist. Siste møte i DIS-Norges kontrollkomite meldte han forfall til fordi han ikke var helt i form og kort tid etter døde han.

Jeg møtte ham første gang da vi begge var med i styret i DIS-Oslo/Akershus fra 2004. Tore hadde alt vært med som vara i 2003. Han valgte selv å beholde varaplassen ut perioden 2006 selv om opprykk til styremedlem ble tilbudt flere ganger.

Så ble Tore involvert i ”Lag slektsbok” prosjektet og jobbet flittig sammen med Arne Langeland. Han opplevde å se dette produktet ferdigstilt og da var han klar for nye oppgaver.