DIS-Norge
 
  English Norsk  

mars 2012

NSF har sagt opp samarbeidsavtalen med DIS-Norges administrasjon

Norsk Slektshistorisk Forening sier opp samarbeidsavtalen med DIS-Norge av økonomiske årsaker.
Avtalen om felles kontoradministrasjon opphører som en følge av dette.
Det medfører blant annet nytt telefonnummer og nye åpningstider i biblioteket. 

Les mer på NSF sin web

 

Vi ønsker alle en riktig god påske!

DIS-Norges kontor har nå tatt påskeferie og vil holde stengt i perioden 31. mars til 9. april.
Kontoret åpner igjen tirsdag 10. april

Alle elektroniske henvendelser vil bli håndtert så raskt som mulig etter påske.

Mangler du ditt brukernavn og/eller passord for å få logget på nettsiden, kan du bruke ”glemt passord”-funksjonen som du finner nederst i hovedmenyen til venstre på hovedsiden vår. Du vil da bli tilsendt brukernavn/passord automatisk.
 
Vi vil ønske alle medlemmer en riktig GOD PÅSKE!

 

 

God påske!

Ønsker alle en riktig god påske med tid til det man ellers ikke får gjort og litt fritid og litt annet vi ønsker oss.

Selv skal jeg nå flytte og vet verken om jeg har tid eller nettilgang en periode, så da tar også bloggen påskeferie i år.

 

Trondheimsbasen 2012 for Windows og Mac OS X

Den tidligere nevnte Trondheimsbasen 2012 er nå også tilgjengelig på DVD for brukere av Mac OS X.

Tidligere er den laget for brukere av Windows på CD.

Informasjon om basen:
I databasen kan du søke etter personer som kan ha bodd/oppholdt seg i Trondheim i perioden ca 1840 til ca 1940, og kanskje kan du finne personer i kirkebøker enten som døpt eller foreldre, kanskje ved vielse eller i andre kilder. Vi har laget lenker til kilder på internett, både orginalkilder og avskrift av kilder, og på denne måten kan du lett få tilgang til dataene tilknyttet enkeltpersoner. For å kunne vise geografisk tilknytning er det laget lenker til bosted som er oppgitt, så langt det er mulig, ved hjelp Google Map og Gule Sider kart.

Trondheimsbasen 2012
som ble lansert på slektsforskerdagen 2011 inneholder informasjon om 950.000 personer bosatt i kommunene Byneset, Leinstrand, Strinda, Tiller og Trondheim i perioden 1840-1934.

Bestill CD-en Trondheimsbasen 2012  for Windows her

Bestill DVD-en Trondheimsbasen 2012 for Mac OS X her

Trondheimsbasen 2012 koster kr. 250,- + porto kr. 30,- (ikke medl. kr. 300,-) som inkluderer en oppdatering.

 

Å gjøre hverandre gode

Dette er et utrolig godt uttrykk og et begrep som sier noe om at positivitet og samhandling er det som virker.

Slår man hverandre i hodet med ord eller andre våpen - da skaper man ikke noe positivt. Da går vi ikke framover og da er vi ikke interessert i at andre skal kunne forbedre seg.

Alle trenger korrigering, å bli gjort oppmerksom på lapsuser og andre former for innspill. Noen kommer med dette på en bombastisk måte og oppnår stort sett det motsatte av det de drømte om.

Spiller man inn for å søke å forbedre og bli bedre sammen, da skaper man noe positivt og har mulighet for å forbedre.

 

Medlemstilbud: Ancestry

Det har etter hvert kommet noen tilbakemeldinger om at rabatten etter fornyekse av abonnementet, dvs etter at første periode med medlemstilbud har vært feil.

Jeg fanget dette opp ved en tilfeldighet og må be om at de som faktisk opplever slikt sender epost til kontoret. Da kan vi gjøre noe med slikt og finne løsninger.

Etter en del jobb kan følgende nå meddeles:

Det pris som kommer att gälla framöver är 1301,09 SEK. 

Priset baserar sig på ordinarie pris 1 995 SEK där ni får 25 % rabatt vilket då blir 1496,25 SEK vilket är vad medlemmar i svenska släktforskarföreningar betalar. Ni får sedan ytterligare 15 % rabatt vilket motsvarar den moms som gäller för Luxemburg, vilket då ger ett pris som är 1301,09 SEK.  

 

De reisende

Som fortalt i går har vi vært i Uddevalla på et seminar om de reisende. Mange av dem var med på arrangementet og mange foredrag fikk vi ta del i.

Per-Øivind Sandberg var med og snakket livlig om kilder, mange kilder. Det var et interessant og fargerikt foredrag uten en eneste powerpoint.

Så var det Inger Kvennodds tur og hun fortalte om registrering av familiene, utfordringer og løsninger.

 

Vi er i Uddevalla

I går kjørte Mette, Liv og jeg til Uddevalla. Her er det seminar om de reisende. Om de utfordringer og muligheter denne forskingen gir.

Vi har med bannerup og er også klar til å bistå dem som leter. I går ble hele standen vår engasjert i jakten på alle som heter Bjørner.

 

Nytt møte med NSF

Så var vi samlet i Øvre Slottsgate igjen for nye samtaler mellom DIS og NSF. Nina og jeg fra oss samt Mette deltok fra oss.

 

Noen ganger går ting litt i ball

I går møtte jeg opp i femtida for et møte på Romerike og etter hvert var vi to som satt og ventet. Meget mystisk at ingen kom når det om et par minutter skulle være 25 personer i rommet.

Så med litt telefonering fant vi ut at møtet var blitt utsatt en time i forhold til "det som er vanlig". Så gammel vane er vond å venne.

For min del betød det at møtet falt sammen med styremøtet i DIS-Oslo/Akershus og med noe kjøreavstand i tillegg ble det umulig å komme seg dit denne gang