DIS-Norge
 
  English Norsk  

Arkivverket kutter slektshjelp på e-post

Fra og med 1. januar 2017 vil Arkivverket sende ut standardiserte svar på forespørsler som gjelder slektsforskning. Bakgrunnen er at Arkivverket (statsarkivene og Riksarkivet) har investert store ressurser i å gjøre arkivmateriale digitalt tilgjengelig på Digitalarkivet. Dette gjør at du ofte kan finne frem til det du leter etter på egenhånd.

Dette skriver Arkivverket selv på sine nettsider. Konsekvensene endringen får for deg som slektsforsker er at du fra nyttår vil motta et veiledende standardsvar der du oppfordres til å ta i bruk Arkivverkets digitale ressurser. Det gjelder først og fremst Digitalarkivet, som gir tilgang til skannet og transkribert arkivmateriale. Her kan du selv lete, bla og søke i arkivkilder.

Spørsmål om opplysninger fra en enkel, identifiserbar kilde i arkiver som ikke er digitalisert, kan du legge inn på Arkivverkets eget forum. De ber da om at du oppgir kildehenvisning så langt det lar seg gjøre.

Oppsøk lesesalen
Dersom spørsmålet ditt krever mer omfattende arkivundersøkelser i kilder som ikke er tilgjengelige på nett, oppfordrer Arkivverket deg til å oppsøke en av deres lesesaler for å gjennomgå aktuelt materiale på egenhånd. Du kan forberede deg ved å søke i arkivkataloger og bestille materiale på Arkivportalen.no.

Slekt og Data tilbyr hjelp på flere arkiver i Norge.

Få hjelp i Slektsforum
Om du trenger hjelp i slektsforskningen din kan du oppsøke Slektsforum, der mange av våre medlemmer er aktive og hjelper hverandre i små og store spørsmål.

Foto: Arkivverket