DIS-Norge
 
  English Norsk  

Augustus - program for dataregistrering av kirkebøker

Augustus er DIS-Norge, Slekt og Datas program for dataregistrering (digital transkribering) av opplysninger fra norske kirkebøker. Programmet følger gjeldende registreringsstandard Kyrre v. 1.0 fra 2005. Augustus versjon 2.0 ble lansert den 25.04.2008. En forbedret versjon 2.1 var tilgjengelig fra 04.12.2010.
Ny Augustus versjon 2.1.1 er lansert 18.03.13  Programmet eies i fellesskap av DIS-Norge, Slekt og Data og firmaet Moderne Informasjonsbehandling v/Jan Kjetil Andersen.

Kirkeboksregistrering: Spørsmål om kirkeboksregistreringen og tolkning av Kyrre rettes til kildereg@disnorge.no. De besvares av de fagansvarlige for kirkebokregistreringen i DIS-Norge, Slekt og Data

Utvikling: Augustus versjon 2.1.1 er utviklet i 2006-2013  av Moderne Informasjonsbehandling ved Jan Kjetil Andersen, i perioder assistert av Hans Kristian Ruud. En første kravspesifikasjon og senere detaljspesifikasjoner er utarbeidet av Lars Nygaard, DIS-Norge, Slekt og Data. Hovedtester ("alfatester") av programmet har vært Gunnar Borvik, DIS-Norge, Slekt og Data (DIS-Rogaland).