DIS-Norge
 
  English Norsk  

DISchat

Velkommen til DISchat!

På DISchat kan du "snakke" med andre slektsforskere via tastaturet ditt. Chatten er åpen for alle. Deltakerne sitter tilsammen på et solid bibliotek av f.eks. bygdebøker og slektsbøker, et bredt slekts- og datafaglig spekter og det er også flere av deltakerne som er gode på tyding av kirkebøker. Det er altså mange gode grunner til å ta turen innom for å hilse på.

Har du problemer med innlogging så send en e-post til chatmaster. Tema om slektsgransking har førsterett, men om det ikke er til hinder for slike spørsmål, så er det åpent for andre tema. Vi ønsker en god og hyggelig tone på chatten vår, og håper nye og gamle brukere hjelper oss med å gjøre DISchat til et trivelig sted. Velkommen inn!

Under innloggingsfeltene står DISchats retningslinjer. Vi ber om at alle nye brukere setter seg inn i disse.

Det er ikke tillatt med full anonymitet på vår chat (se pkt. 2 i retningslinjene). Vi ber derfor om at du skriver fornavnet ditt pluss initial i etternavn etter Kallenavn nedenfor og trykk Start... 

Ønsker du å se chatten i fullskjerm, klikk her.

Har du problemer med å bruke DISchat? Sjekk Ofte Stilte Spørsmål (med svar) til DISchat, kanskje finner du svaret der? Hvis ikke, send en e-post til chatmaster. Hvis du lurer på hvor menneskene du møter på DISchat har slekta si så ta en titt herDet finnes også alternative måter å delta på chatten på, blant annet om bruk av eget IRC program installert på din PC.

Retningslinjer for DISchat:

  1. Dialogen på DISchat skal som hovedregel ikke inneholde slektsinformasjon eller annen sensitiv informasjon om nålevende. Bruk sunn formuft, kontakt OP hvis du er i tvil.
  2. Full anonymitet tillates ikke. Hver deltager på DISchat skal velge seg et "nickname". Dette skal bestå av deltakerens fornavn og mange nok tilleggsbokstaver til at navnet blir unikt på DISchat. Kontakt OP'ene hvis du er i tvil. På forespørsel fra OP skal identitet oppgis.
  3. Dialogen på DISchat skal ikke være støtende, uvennlig eller trakasserende. Oppfordring til ulovlige aktiviteter (eksempelvis tyveri av programvare ved piratkopiering, passordomgåing el.l) aksepteres ikke. Kontroversielle tema som eksempelvis politikk eller religion ønskes ikke.
  4. Det er ikke tillatt å videreformidle dialogen fra DISchat, unntatt etter skriftlig tillatelse fra Chatmaster. Brudd på dette vil medføre utestengelse i inntil ett år.
  5. Slektsfaglige tema har prioritet på #slektsprat . Dersom det er stor trafikk og mer enn ett slektsfaglig tema diskuteres samtidig kan OPene henvise andre dialoger til privat chat ("bakrom").
  6. Eventuelle klager på andre brukere tillates ikke på #slektsprat, men rettes direkte til OP'ene (se nedenfor)
  7. Henstillinger fra OP'ene på DISchat skal følges uten diskusjon.

Brudd på ovennevnte punkter kan føre til utestengelse. Det samme gjelder nye/uidentifiserte brukere som i mer enn 3 timer unnlater å respondere på gjentatte kontaktforsøk fra OP.

OP'ene kan kontaktes i privat chat eller via chatmaster@disnorge.no. Hvem som er OP ser du ved at de har en @ foran sitt "nickname", eller de har grønn farge.

4