DIS-Norge
 
  English Norsk  

Hvordan bidra med fotograferte kilder?

Om prosjektet

Slekt og Data har fra desember 2009 gleden av å tilby digitale bilder av kilder ved arkivene. Tjenesten er forbeholdt medlemmer av Slekt og Data. Hvem som helst (medlemmer og ikke-medlemmer) kan bidra med å fotografere/skanne bilder av kilder. Tanken bak er å gjøre kilder som ligger på arkivene lett tilgjengelig også for de som ikke har like god mulighet til å besøke de forskjellige arkivene. I tillegg viser det et utvalg av ulike kilder de forskjellige arkivene har å by på.

Hvordan bidra

Det er enkelt å være med på dugnaden. For å bidra med bilder av kilder trenger du bare et digitalkamera og en kilde å fotografere. Kildene ligger hovedsakelig på statsarkiver, Riksarkivet eller andre liknende arkiv (kommunearkiv, byarkiv). Kildene kan være manntall, folketellinger, skattelister, militærruller osv. Fotografer ønskede kilder uten blits (for ikke å skade originalen) med en god oppløsning (helst ikke under 5 megapiksler). Har du ikke mulighet til dette bruk høyst mulig oppløsning. Poenget er muligheten til å forstørre bildene.

Innsending og rettigheter

Bilder av kilder legges inn på CD/DVD-plate og sendes til Slekt og Data via posten. Husk å nevne hvem som har tatt bildene, navn på kilder og hvor de er oppbevart. Når man sender inn bilder skriver man under på skjema (avtaledokument kommer snart) hvor man gir Slekt og Data rettighetene til innholdet på CD/DVD-ene. Registrator beholder selvsagt også rettighetene til bildene. Vi ønsker med dette å unngå å måtte fjerne kilder fra tjenesten hvis fotografen av en eller annen grunn ikke lenger ønsker å ha det der. Ferdig utfylt skjema kan legges ved forsendelsen eller sendes på e-post til kontoret.

Bli med på å gjøre forskjellige kilder mer tilgjengelig for slektsforskere. Bidra med bilder av kilder.