DIS-Norge
 
  English Norsk  

Kort veiledning i bruk av GEDtreff

Forklaring om bruken av Gedtreff, vanlig bruker. Gjelder også for medlemmer i "Föreningen DIS" eller "DIS-Danmark" (Forutsetter at programmet er installert, og at du har dine slektsdata liggende klar i form av en gedcomfil)

Kortkort versjon

  1. Start programmet (Gedtreff)
  2. Logg inn, med ditt dn-brukernavn (evt. m/d-basert brukernavn i "Föreninen DIS" eller "DIS-Danmark")
  3. Trykk på "Lag bidrag"
  4. Bla deg frem til din Gedcom-fil og lukk med "Ok" for å starte analyse
  5. Hvis det er første gang du bidrar, vent mens programmet jobber til sendekvitteringen vises på skjermen.
  6. Hvis du har bidratt tidligere, trykk på Fortsett når evt. dato-dialog og stedsnavnvisning kommer på skjerm og lag bidraget. Send inn bidraget ved å trykke på Send-knappen
  7. Når du får epost om at bidraget ligger klart på server for nedlasting, start GEDtreff på nytt, klikk deretter på fanen "Resultatfiler (zip-fil format), sjekk at katalogen som er aktiv i nederste høyre hjørne er stedet du ønsker å bruke, dobbelttrykk på zip-filen som vises i liste øverst til høyre. Resultatfilen(e) vil nå bli lastet ned og innholdet vises i feltet til venstre. Dobbelttrykk på filen A<medlemsnr>.txt. Fila vil da bli åpnet automatisk i Notepad for lesing
  8. For å se mer detaljer om resultatene. gå enten til Artikkelvindu eller start en nettleser og gå inn på http://www.disnorge.no/distreff og søk frem de personer du har fått 7- eller 8-treff for å se om de personer du har tilslag mot er samme familie eller ei.
  9. Ved bekreftet korrekt familie, ta kontakt med bidragsyter om du ønsker mer kontakt om denne familien. Fortsett gjerne med treff på lavere nivå også om det er av interesse.
  10. Merk at om du er medlem i "DIS-Danmark", evt. "Föreningen DIS" vil denne forenings database være forhåndsvalgt ved pålogging.

Fyldig veiledning