DIS-Norge
 
  English Norsk  

mai 2009

World Connect - verdensslektstreet

Rootsweb har også en mulighet for at du og jeg kan sende inn vår slektsinformasjon og dele den med andre. Inngangen er her.

Verdien av slike samlinger er variabel. Den enkeltes bidrag står for bidragsyterens regning og det er opp til deg å verifisere informasjonen gjennom leting i de kildene som er tilgjengelige. Noen oppgir også kilder slik at det er lettere å etterprøve.

Jeg har funnet flere interessante opplysnigner her og også benyttet anledningen til å kontakte bidragsyterne for å diskutere slektskapet videre. Men det fins også informasjon her om slektsforsking jeg har gjort, men det er ikke jeg som har sendt inn det bidraget!

 

Pinseinnspurt

I går rakk vi et møte med Jan fra Kulturvernforbundet, Mette og jeg før helga setter inn for fullt. Vi snakket om muligheter for mer samarbeid mellom organisasjonene under Kulturvernforbundet, praktisk og med muligheter for å sette noen mer langsiktige mål.

Så var jeg på lang biltur - tur/retur Sarpsborg før hytta ble nådd.

Ønsker alle en riktig god pinse!

 

Nye sammentreff

180-000-1

Neida det er ikke du som ikke har fulgt med i timen. Det er dessverre ikke DIS-Norge som har kommet opp i denne imponerende medlemsmassen. Men.......

180-000-2

........ da Vivian kom for å motta honøren fra styreleder i Coop Øst, da lurte hun på om jeg drev med slektsforsking, og var leder i DIS......

For hun hadde jo sett meg på medlemsmøter på Riksarkivet. Så til tross for at DIS-Norge har noen færre medlemmer så var jeg altså bedre kjent fra den arenaen.

Fotograf: Jacob Westersund

 

Gratulerer DIS-Møre og Romsdal

Så er vi kommet til det tredje laget i denne bolken, DIS-Møre og Romsdal. Og i dag kan de markere sine første 15 år!

I den anledning har jeg sendt denne eposten som hilsen fra oss alle sammen:

Hei Jonny

Vil med dette benytte anledningen til å sende en hilsen til DIS-Møre og Romsdal
i forbindelse med markeringen av lagets 15-årige eksistens.

Lykke til med markeringen av åremålet, lykke til videre og ikke minst,
dere har vist ved egen innsats at dere er et stort og levedyktig
lag i DIS-Norge, ikke minst gjennom arbeidet med lokale grupper i fylkets mange ulike områder.


Med hilsen

Torill Johnsen

Leder DIS-Norge

 

Gårsdagen

Dagen i går ble en lang vandring fra tidlig morgen til sen kveld. Først tok jeg beina fatt og kom meg til Myhrens verksted ved Akerselva. Der holder Østlandssendinga til. De ville høre om slektsforsking. Har en anelse om at når først en er på banene (denne gang Dagsavisen), så er det flere som tenker at dette burde vel også vi ha noe om.

Men det ble da et innslag på direkten og jeg møtte en radiomann som ikke hadde fått helt interessen for slekta ennå, men ble litt interessert av de mulighetene nettilbudene nå gir.

Så travet jeg videre til Gabels hus. Der var det avsluttende samling for adepter og mentorer på prosjektet "Ta grep" som landbrukssamvirket står bak. Adepten min tok eksamen og samtaleperioden vår er demed over. Det har vært spennende og lærerikt for begge parter.

Avslutningssamlingen hadde også noen innledninger. Først kom Elisabeth Skarsbø Moen og snakket om muligheter og utfordringer "Kvinner og oppmerksomhet, hvordan vinne fram". Et inspirerende bidrag uten en eneste powerpoint! Hun avsluttet med å anbefale deltakerne å komme seg på Twitter, finne pressekontakter der og sende meldinger om det som skjer og det folk er opptatt av.

Så kom Steinar Bjartveit med historiske og nåtidige betraktninger om Machiavelli og Elizabeth I. Makt og maktkamp gjennom tidene kunne det også kalles. Noe om valg av rådgivere kom også med, for medspillere er nødvendige.

Arrangementet ble avsluttet med middag "hos Thea" og hyggelig prat med mange nye mennesker.

Så kom regnskyllet og både jeg og min sjåfør ble ganske våte før jeg endelig kunne låse opp døra hjemme.

 

Gratulerer DIS-Sør-Trøndelag

Nå er det Sør-Trønderne som feirer åremål. Nok en gang er vi inne i en god periode for oppstart av lag. Hele tre stykker så dagens lys innnenfor en ti-dagers periode for 15 år siden.

De som følger godt med lurer vel på om jeg glemte dagen til DIS-Oslo/Akershus som var den 19. mai. Men de har bestemt seg for å legge markeringen til høsten så da kommer gratulasjonen formelt til markeringsmøtet.

Til DIS-Sør-Trøndelag har jeg sendt denne eposten på vegne av oss alle sammen:

Hei Ketil

Vil med dette benytte anledningen til å sende en hilsen til DIS-Sær-Trøndelag
i forbindelse med markeringen av lagets 15-årige eksistens.

Lykke til med markeringen av åremålet, lykke til videre og ikke minst,
dere har vist ved egen innsats at dere er et stort og levedyktig
lag i DIS-Norge.


Med hilsen

Torill Johnsen

Leder DIS-Norge

 

Slekt følger slekters gang

Dette er overskriften på en artikkel i dagens Dagsavis. Den handler om Oslo Byarkiv og morgendagens arrangement der.

I løpet av helgen som var, ringte en journalist og ville vite litt om slektsforsking. Så der er det da i avisa som lå på døra her i morges.

 

Solskinn?

nytt-bilde-29

En ganske flott sol som symbol på at vi går mot sommer og lysere tider.

Men neida dette er en framstilling av kontakten mellom de førti mest aktive nordmenn på Twitter fra tvitre.no. Det har en viss likhet med noe Viggo postet på sin blogg for litt siden. Hans innspill var kontaktnett med politikere som involverte.

Den ovennevnte gir også meg et nett for mine norske kontakter, men jeg syns det blir litt gjennomsiktig og velger derfor en annen framstilling:

nytt-bilde-30

Uannsett gir alle slike framstillinger grunnlag for refleksjoner. Hvem har kontakt, hva slags kontak og hvilken verdi har den kontakten.

 

Tidslinjer

Her er adressen til en ny tjeneste som lager tidslinjer.

nytt-bilde-32

Du kan hente inn informasjon for eksempel fra Wikipedia. Eller lage din egen oversikt. Her er Sofies verden:

nytt-bilde-33

 

Etternavn

Noen ganger sliter man med å tyde skrift. Andre ganger har man bare fått tak i en del av hva navnet skulle være, resten er revet bort eller rett og slett forsvunnet.

Det hender at den første bokstaven er spesielt vanskelig å tolke.

Så hvilke alternativer sitter jeg da igjen med?

Hent ned det lille programmet du finner her. Først er det litt forklaring av hva programmet gjør og hvordan det kan brukes.  Så kommer denne knappen:

nytt-bilde-31

Som gir mulighet for å laste ned programmet til egen PC.

Når du har søkt fram noen navnevarianter, så er det direkte adgang til å søke videre i for eksempel Google.