DIS-Norge
 
  English Norsk  

mai 2010

Dagfinn fikk sin DIS-bjørn

Her er vi i flyhangaren på Lista. Dette er et av stedene DIS-Vest-Agder besøkte på årets sommertur. Før bespisningen ble det en kort tale fra meg og formell overrekkelse av DIS-bjørn til Dagfinn Andreassen.

Han får hedersprisen som takk for innsats gjennom mange år, ikke minst for administreringen av Idebanken som ble historie da vi fikk de nye hjemmesidene.

Fotograf: Vera Wroldsen

 

I Kristiansand

Da er jeg kommet til Sørlandet. Det regner, men vi er i bilkortesje mot Lista med godt humør. Hyggelig å treffe gamle kjente.

 

Øvre Slottsgate

I går var Rune fra NSF og jeg i Kulturvernets Hus og så hvordan de har fått det der. Vi avslutet med en samtale med Jan og traff også noen av de andre organisasjonene.

 

Status 1875-tellingen

Ny melding fra USA om status for tellingen.

Del 1 (Østfold og Akershus) er helt ferdig registrert og det mangler 0,02 % korrekturlesing

Del B (starter med Hedmark) både A og B registratoren har kommet vel 17 % gjennom denne delen og korrekturleser når ganske snart også 17 %.

 

slettmeg.no

Den nye tjenesten slettmeg.no har levert statistikk for april. Du finner hele informasjonen fra dem her.

Av oversikten kommer det fram at alle henvendelser kom elektronisk. Kanskje ikke så rart når man skal ta opp noe som har skjedd på nettet, men likevel et signal om hva som er den foretrukne kommunikasjonskanalen.

Facebook er overlegent det det kommer mest henvendelser om. Henvendelsenes innhold er derimot ikke så tydelig på bare en eller få begrunnelser.

Oslo er mest aktivt område, men det er representanter fra alle aldersgrupper, men flest mellom 16 og 25 år.

 

Spillesug

Til glede for noen og overraskelse for andre forteller jeg at jeg i går var på bokslipp. Ikke så rart kanskje at jeg er på bokslipp, kanskje spesielt ikke noe underlig når forlaget heter Kolofon (de som ikke kobler: vi har et medlemstilbud der).

Men bokas undertittel er: Jazzmusikk i Oslo før og etter krigen. Den er skrevet av Kaare Sandegren en mann jeg har kjent i mange år og som jeg har hatt gleden av å oppleve ved pianoet flere ganger. Det er hyggelige erindringer.

Så i går var det en unik samling: Einar Iversen, Atle Hammer, Gustav Kramer, Ivar Børsum, Lill Holen og enda noen til bidro med musikk og sang.

Ny bok, som kan glede mange med interesse for denne musikksjangeren er blitt til.

 

Tips fra andre

Jeg fortsetter med tredje del av svaret på hvor kommer informasjon fra:

Noen tips til innlegg i bloggen kommer fra dere. Oftest fra andre som ikke skriver blogg selv,  men har et poeng de syns bør komme fram.  Noen er skikkelig flinke til å tipse - stor takk til alle.

Og noen lurer faktisk på når bidraget deres kommer ut. Så bare fortsett emd tipsing, det er mye som får plass.

 

Råd om passordbruk

Gårsdagens innlegg handlet om hvr dårlige passordvanene er. Selv om det var et amerikansk utsnitt av befolkningen, så er jeg stygt redd for at vi ikke er noe flinkere.

Imperva kommer med følgende tre råd når du skal velge passord:

  • Passordet bør inneholde minst åtte tegn

  • Passordet bør inneholde en blanding av fire ulike tegntyper (versaler, små bokstaver, tall, spesialtegn), og hvis du bare bruker en stor bokstav eller ett spesialtegn skal det ikke stå først eller sist i passordet

  • Passordet bør ikke være et navn, et slang-ord, eller et ord fra ordboka, og du bør ikke ta med deler av navnet ditt eller epost-adressen

Mer kan du lese her.

 

I slekt med en kjendis?

Her er en side som har spesialisert seg på området.

Søkte fram de norske og ble litt betenkt.  Men det sies at de har forsket på en del verdenskjente selebriteter og deres slekt og der er kanskje ikke våre..............

Du kan også legge inn egne slektslinjer der for å se om du kommer i forbindelse med noen av storhetene. Tjenesten er gratis for grunnfunksjonene.

 

Passord

For noe tid tilbake ble et nettsted utsatt for datainnbrudd og rundt 32 millioner passord ble stjålet. Det i seg selv er ganske ille, men dette ga etter hvert en mulighet for å studere hva slags passord folk bruker.

Sikkerhetsanalytikerne hos Imperva har gått gjennom de stjålne passordene, og dermed fått et veldig omfattende kildemateriale som kan si litt om passordbruken til den stort sett ukjente gruppen som består av folk f

Her er topp 10-lista over de mest brukte passordene:

1. 123456
2. 12345
3. 123456789
4. Password
5. iloveyou
6. princess
7. rockyou
8. 1234567
9. 12345678
10. abc123

Hele 290.000 brukere benyttet "123456" som passord, mens andreplassen, det enda mindre avanserte "12345", ble foretrukket av rundt 79.000 brukere.

En annen vurdering av passordbruken vises i kakediagrammet:

  • oransje - bruker bare store bokstaver
  • rød - bruker bare små bokstaver
  • grønn - bruker bare tall
  • fiolett - blander tall og bokstaver
  • blått - disse benytter også noen av de spesielle tegnene