DIS-Norge
 
  English Norsk  

oktober 2011

Medieomtale av Slektsforskerdagen

Jeg ser at det kommer inn flere oppslag fra aviser over hele landet med både forhåndsomtale og referat fra arrangementene våre.

I år er det gledelig å notere at Aftenposten spandere to sider i kulturseksjonen på lørdag til nettopp Slektsforskerdagen. At vi denne gang fikk slik omtale velger jeg å si hører sammen med målrettet jobbing mot media.

Lørdag var det også intervju med meg i Nationen om slektsforsking og hvilken bok man leser og lignende. Den meldinga hadde også med at jeg har en rolle i Coop og ble fanget opp av Coops nyhetsformidling og gikk dermed også landet rundt.

Også NRK på nett omtalte Slektsforskerdagen og la ut informasjon - helt av seg selv.

 

Min slektsforskerdag

I går morges dro jeg avgårde mot Elverum og slektsforskerdagen til DIS-Hedmark på Glomdalsmuseet. Flott høstvær og fine høstfarger. Siden E6 er stengt ble det smalere veger gjennom eidsvoll. Hyggelig å se både gamle tomter på Råholt og Eidsvollsbygningen i tydelig restaurering.

Her er et bilde av Lillian og representanter for forskjellige lag i fylket som hjelper ivrige nye forskere. Jeg fikk også hjulpet et par med søking og traff flere gamle kjente.

Så gikk ferden tilbake til Oslo og neste stopp ble riksarkivet. Her var folk fortsatt i hjelpemodus, men gikk ganske raskt over til pakkemodus.

Her er lokallagene for Øvre og Nedre Romerike strategisk plassert ved siden av hverandre. Asker var også på plass, men ikke da bildet ble tatt.

Litt spesielt å gå opp bakken mot riksarkivet og møte en strøm med mennesker i motsatt retnign. Mange kjente og mange positive kommentarer.

 

Slektsforskerdagen 2011

Så er endelig dagen her. Mange har jobbet iherdig med arrangementene sine i lang tid. Forberedt, planlagt og kontaktet mange.

I dag er det alle de besøkende som kan dra nytte av denne innsatsen. Samtidig vet vi at det nå skjer på flere steder enn noe tidligere år. Dette blir spennende.

Til arrangørene: lykke til og takk for jobbinga

Til alle: gratulerer med dagen, benytt sjansen

 

Tidenes største Slektsforskerdag

Jeg gleder meg til i morgen og det vet jeg at feler andre også gjør. I morgen er det Slektsforskerdagen 2011!

Samtidig kan vi markere at det aldri tidligere har vært så mange arrangement på denne dagen - 40 stykker ser det ut til å bli. Det er flott.

Slektsforskerdagen gir alle muligheten til å møtes for å snakke om slekt, få hjelp med slektsnøtter, høre spennede foredrag og være sammen med andre som er bitt av denne interessen.

Les mer her om alle arrangementene.

 

Stortinget igjen

Høring i Energi- og  Miljøkomiteen om statsbudsjettet. Lange lister med folk som vil fremme sitt syn. Komiteen sitter der i sitt høringsrom mens organisasjonene toger inn og ut.

I dag fikk vi 5 minutter hver oss og etter 5 organisasjoner var det satt av 5 minutter til spørsmål. Og slik fortsatte det videre uttover dagen og kvelden.

Ved dagens høring representerte jeg Norges Kulturvernforbund.

 

Ny funksjonalitet

Her forleden kveld lurte Espen på om vi burde ha en funksjonalitet på hjemmesiden vår som gjør at ting kan deles på Facebook. Og det syns jeg jo var en god ide.

Etter kort tid kom meldingen om at dette var på plass for nyhetene våre.

Jeg "testet" da med en nyhet om alle arrangementene på Slektsforskerdagen kommende lørdag.

Det har siden kommet inn flere kommentarer og liker-meldinger på denne testen. Litt artig i grunnen. Innholdet er korrekt og at det spres informasjon om Slektsforskerdagen er jo bra.

Så da har vi en ny mulighet på DIS-Norges hjemmeside.

 

Møte med Stortinget

I går var det møte med kulturkomiteen i Stortinget som sto på programmet. De organiserer høringer knyttet til forskjellige poster på statsbudsjettet. På en lang liste over flere sider sto vi ført opp.

Først kom LMK (biler) og deretter DIS-Norge. Neste var Norges Kulturvernforbund. Dermed kunne vi vise litt til hverandre og dele på for eksempel presentasjonen av aktiviteter knyttet til kulturvernets Hus.

Spørsmål ble det også og da vi kom ut var det andre organisasjoner på tur inn for å legge fram sine synspunkt.

 

Hjemmehelg

For første gang på lenge har det vært en helg uten aktiviteter. Riktignok ble den en slektsrelatert tur ut i går, men det var helt frivillig.

Så helga har gått med til å ta det litt med ro, pleie forkjølelsen og forberede foredrag og dokumentasjoner for aktiviteter som er nær forestående.

 

Søndagstur med et mål

Det hører liksom sammen dette med søndag og en tur ut. Grunnet kraftig hoste og litt ubestemmelig vær - regne eller ikke regne - ble det biltur. Og ferden gikk til Vålerenga kirke.

Historielaget har fotoutstilling inne i kirka. Med en del andre gamle effekter i tillegg til fotoene blir dette riktig spennende.

Og her var Laila og Liv med datautstyr i ærverdige omgivelser. Som DIS-Oslo/Akershus sine utsendte hjalp de folk med å finne slekta. Den korte tiden jeg var der rakk jeg å se flere som returnerte med mye mer informasjon enn da de kom.

 

DIZ på lufta igjen

Her er DIS-Vestfolds nyeste utgave av bladet deres; DIZ.

Jeg har skjønt at det har kommet i to varianter, en med mitt innlegg og en uten. Med meg på farten til flere steder uten stopp syns jeg det er helt rimelig at alt ikke kan vente til jeg har tid. Men veldig hyggelig at bladet ble revidert da jeg leverte.