DIS-Norge
 
  English Norsk  

november 2011

Levert!

Over nyttår skal vi delta på RootsTech i Salt Lake City. Det blir tre stykker som drar over fra DIS-Norge.

I dag går fristen for tidlig påmelding, registrering av dokumenter og presentasjoner ut. Selv om det med tidsforskjellen er noe tid igjen, har jeg nå levert. Det føles veldig behagelig.

 

Begravelse

Det er en del snakk om at det er en tid for alt. For meg virker det som jeg har kommet til tiden da det er mange begravelser. Det har vært en del av dem denne høsten og flere er det som er nærmere meg i alder når de går bort. Det i seg selv gir en grunn til å reflektere.

I går var jeg i en kirke jeg ikke tidligere har besøkt, Tanum i Bærum. Jeg så at den måtte være av eldre årgang, men pent restaurert var den.

Bildet er fra Gravminner i Norge og tatt av Erik Unneberg. Snø var det tiktignok ikke i går, men det var kaldt.

Fra Wikipedia lærer jeg at dette er en middelalderkirke, En av to i kommunen og ble kanskje bygget så tidlig som 1100. Les mer i Wikipedia.

 

 

Kulturminneatlas

Jeg fant , jeg fant!

Under en runde på nettet kom jeg over denne lenka. Det er ei lenke til mye informasjon om kulturminner i Møre og Romsdal. Det er med plassering på kart og med omtale.

Kanskje noen av disse vekker minner eller sogar omtaler noe som har med di slekt å gjøre.

Det fins også RSS som kan fortelle deg om ny informasjon som kommer til etter hvert.

 

Sosiale medier og organisasjonslivet

I går var jeg i Kulturvernets Hus. Ikke på slektskafeen som også ble arrangert, men på seminar i regi av Norges Kulturvernforbund.

Mange representanter fra medlemsorganisasjonene med ansvar som redaktør eller informasjonsarbeider var samlet. Jeg var invitert for å snakke om "Bruk av digitale kanaler i kommunikasjon med medlemmer og omverdenen". Lysarkene finner du her.

Og her har Liv skrevet om hele seminaret.

Flere fra DIS var med på begge sider av talerstolen. Alle deltakerne lyttet og stilte mange interessante spørsmål.

Og naturligvis ble det tvitret, her et lite utdrag som viser at noen utenfor også fanget oss opp:

Og så fikk vi flotte blomster som takk. Dette var en riktig hyggelig lørdag syns jeg.

 

Danmark i dag

Etter tips fra Jarle kommer det i dag en lenke til en dansk side. Den finner du her.

Dette er en digitalisering av registerblad hos politiet i København for perioden 1890-1923.

Det fins mer informasjon om prosjektet på lenka over og de har også søkefunksjonalitet slik at du enkelt kan lete etter "dine".

 

 

Slekt og Data i støpeskjeen

I går kom første utkast til julebladet vårt. Det er tid for siste finish, korrektur og slikt. Det er alltid spennende se et nytt blad ta form. Men jeg må innrømme at det er behageligere å få bladet på dette stadiet. Det var (og er) mye jobb å f sydd sammen innholdet. Fint å ha redaktør.

 

Internasjonalt på dagsorden

Internasjonalt utvalg i Kulturvernforbundet var samlet i går i Kulturvernets Hus. Vi er veldig opptatt av å finne samarbeidspartnere eller kontakter i andre land. Det er viktig for å kunne lære noe om hvordan andre løser ting og for å finne likesinnede å diskutere med.

Vi skal "tegne kart" over hvordan våre likesinnede organisasjoner er tilstede i noen utvalgte europeiske land.

Høsten 2012 forbereder vi et seminar der vi kan diskutere med flere deltakere internajonalt engasjement.

 

 

Nok et samarbeidsmøte med NSF

I går var vi igjen i Kulturvernets Hus og snakket sammen med NSF. Dette er et nytt møte i rekken av mange der leder/nestleder for begge organisasjoner sammen med kontorleder gjennomgår saker av felles interesse.

 

 

Snart er det advent

I går var jeg en tur innom i Øvre Slottsgate og drev framtidsrettet planlegging sammen med Mette.

Det kommer julekalender i år også og de fleste lukene er nå fylt med spennende ting. Den første kan du åpne 1. desember og det er ikke så lenge til.

 

Her skulle je ha vøri

På messe for å være med på DIS sin stand i det store messeanlegget i Lillestrøm. Hva som skjedde der kan dere lese litt om her. Og ennå mer her hos Liv.

Billetten lå i veska og planen var helt klar at dit skulle jeg i løpet av søndagen. Og jeg hadde nok rukket den siste halvtimen om jeg hadde tråkket litt hardt på gasspedalen.

Men da valgte jeg å si at det er ikke alt man kan få med seg. Dagen ble i steden brukt til å vente på nytt om mannen min og på å besøke ham. Noen ganger må man prioritere.