DIS-Norge
 
  English Norsk  

januar 2012

Pakkemodus - koffertmodus

Det er kanskje to faser som følger etter hverandre. I så fall har jeg nesten avsluttet den første og begir meg over i en fase der jeg skal være på reise i nesten et døgn før jeg kommer fram til en ny seng og får lov til å sove igjen.

Snart pakkes også maskina og da er det av  gårde for å finne Maya og fly over Atlanteren og videre mot Salt Lake City og RootsTech 2012.

 

RootsTech nærmer seg

Jeg har jobbet med innlegget mitt den siste tiden og skal fortsette med det fram til det skal avleveres.

I går kom de ut med en egen app. Den kan du finne i app-store som "rootstech". Det er flere oversikter der som kan være interessante også for dem som ikke er på stedet. Jeg sa noe om det på Twitter i gpr og ble fanget opp av den digitale avisen deres (Liv skarp konkurranse her)

 

Døve slektsforskere

I går møtte Mette og jeg representanter for en gruppe døve slektsforskere. Flere av dem er medlemmer i DIS og de lurte på hvordan vi bedre kan samarbeide framover.

De vil diskutere mer internt og komme med forslag som styret kan forholde seg til.

 

Gratulerer med dagen!

Dette hjelper nå Facebook meg ganske bra med å passe på. Nemlig å si noen hyggelige ord til venner og kjente som runder år. Kjekt syns jeg selv om de viktigste nok også huskes av meg i mott hode.

I dag dukket det opp tre stykker som runder en milepæl. Pussig nok var alle tre også slektninger av meg. Så da måtte jeg sjekke ut om de også innbyrdes var i slekt med hverandre. Det mangler en lenke, men ellers må jeg si at i dag er det en stor samling av slekt som jubilerer.

 

Where is the letter?

Jeg har tidligere skrevet om håndskriften vår som påvirkes av at alt blir digitalt. Når vi ikke lenger skriver brev og kort, men bare sender forgjengelige (?) eposter og SMS-er, hva forsvinner da av historien eller kulturarven vår?

Til og med jeg har mange brev fra barndom og ungdom, men har jeg noe særlig fra de par siste tiårene? Svaret på det er nok negativt. Og hvilken betydning har dette i en større sammenheng:

NB arrangerer konferansen Where is the Letter? 16. og 17. februar. Se vedlegg for mer informasjon om innhold og påmelding.

 

Mange ideer å finne på nettet

Avis på nett hver dag med nyheter som har med teknologi og slekt og sånt å gjøre. Den driftes av tidligere styremedlem Liv.

Og årsaken til omtalen er jo at en av mine tvitringer nådde fram til en plass i forrige uke:

Og årsaken til at jeg vet om "avisa" og innleggene det er jo fordi de kommer inn som informasjon i min Tvitterstrøm

 

 

RootsTech nærmer seg

Og de driver faktisk reklame for oss:

Her kan du lese mer om vårt bidrag.

 

Snart helg

De fleste er vel nå vant med striskjorta og havrelefsa igjen i det nye året. Men helger er verdifulle. Bidrar i dag med litt historisk mimring som er innkommet via Jarle.

Er det lov å lure på om vi er blitt mer endimensjonale........

 

Styremøte i DIS-Oslo/Akershus

I går snødde det kraftig i Oslo, bilene snegla seg fram og jeg nådde fram litt sent til styremøtet. Men der var de godt i gang med å diskutere virksomheten framover.

Hvordan planlegge slektskafeer, møter og kurs, samt årsmøtet som kommer i mars. Det krever årsmelding, regnskap, budsjett og litt godbitplanlegging i tillegg.

Slektsforskerdagen til høsten er nok langt framme for mange, men planlegginga må starte allerede og det har den.

Så ble det en diskusjon av hvordan man nå må bygge opp kontakten mellom styret i OA og de lokale lagene som vokser fram.

 

Topplederkonferansen

I går var det Topplederkonferanse i Frivillighet Norge. Vi møtte opp med stor delegasjon, Mette, Nina og undertegnede.

Disse konferansene er mest "lytte og se, samt bli sett". Så det blir å sitte stille på plassen sin og ikke gjøre for mye av seg.

Først var temaet "Mer frivillighet - mer demokrati" med innledninger av utenriksminister og Oslos ordfører samt styrelederen i Frivillighet, Helen Bjørnøy.. Så ble det "Det er ikke det samme hvem som gjør det!" med representanter fra flere av de tilstedeværende organisasjonene på talerstolen.

Til slutt kom politikerne og tok for seg "Politikk for et sterkere sivilsamfunn".