DIS-Norge
 
  English Norsk  

Ny Slektsforskerbase - hva skal jeg gjøre?

Tidlig i 2011 kommer Slektsforskerbasen til å komme med nytt utseende og ny pålogging.  Idag logger man seg på med sin e-postadresse og et passord. Dette brukernavnet og passordet er altså ikke likt det man bruker på de andre nettjenestene til DIS-Norge.  Neste versjon av Slektsforskerbasen vil gjøre at du får et brukernav og passord mindre å holde styr på.  Man skal rett og slett bruke det samme brukernavn og passord som man bruker på f.eks. DIS-Norges hjemmeside, Slektsforum eller DIStreff.  Om man er pålogget DIS-Norges hjemmeside vil man automagisk være pålogget i Slektsforskerbasen, og om man logger seg inn i Slektsforskerbasen vil man automagisk være pålogget på DIS-Norges hjemmeside.

I denne sammenhengen må du som er bruker av Slektsforskerbasen hjelpe oss med å gjøre overgangen så knirkefri som mulig.  Dette gjør du ved å kontrollere at du har registrert samme e-postadresse i både Slektsforskerbasen og i DIS-Norges medlemsregister.  Veiledningen på denne siden vil vise hvordan du gjør det og hva du skal gjøre om du har registrert ulik e-postadresse i Slektsforskerbasen og DIS-Norges medlemsregister.

Det er to måter å gjøre dette på:

1: Ja jeg er medlem av DIS-Norge

2: Nei jeg er ikke medlem av DIS-Norge

 

1a. Ja jeg er medlem av DIS-Norge

1a.1 Finn fram opplysningene fra medlemsregisteret

Logg inn på http://www.disnorge.no/cms med ditt vanlige brukernavn og passord som tidligere stod på baksiden av Slekt og Data. Om du har glemt brukernavn og/eller passord kan du få dette tilsendt på e-post ved å klikke på "Glemt passord" i menyen til venstre (eller klikke her).  Der må du skrive inn e-postadressa du har i medlemssystemet. Du får da tilsendt en e-post med brukernavn og passord.

Om du nå har logget inn på http://www.disnorge.no/cms så vil du se menypunktet "Min medlemsside" under brukernavnet ditt i menyen til venstre (se Figur 1).

Figur 1: Glemt passord og Min medlemsside

Når du klikker på "Min medlemsside" kommer du til et skjema med alle de opplysningene du har registrert i medlemsregisteret (se Figur 2).

Figur 2: Personalia i medlemsregisteret

Når du nå er innom medlemsregisteret kan du jo sjekke alle de andre opplysningene også. Finner du noe som ikke stemmer kan du rette det opp. Husk å ta vare på e-postadressa som står registrert i medlemsregisteret for den trenger du i neste del.

Fortsett til punkt 2.

1b. Jeg er ikke medlem av DIS-Norge

Sjekk hva du har registrert som e-postadresse i Slektsforum. Logg inn på Slektsforum og klikk på "Profil" øverst i Slektsforum (se Figur 3). Da vil du få opp en oversikt som viser hvilket navn og e-postadresse du har registrert.  Ta vare på den informasjonen til neste steg i prosessen.

Figur 3: Vise persondata i Slektsforum

 

Om du bare er registrert i Slektsforskerbasen (altså hverken er registrert som medlem eller gjestebruker) anbefales det at du enten melder deg inn i DIS-Norge eller registrerer deg som gjestebruker for å være sikker på at dine data i Slektsforskerbasen ikke forsvinner ved omleggingen.

2. Felles for begge metodene

De neste avsnittene gjelder for både de som er medlem av DIS-Norge og de som har registrert seg som gjestebrukere.

2.1 Kontrollere og eventuelt endre personopplysninger i Slektsforskerbasen

Logg først inn på http://www.disnorge.no/sfbasen/ med din e-postadresse og det passordet du har til Slektsforskerbasen. Om du har glemt passordet så kan du få det tilsendt på e-post ved å la passordfeltet være tomt. Når du har logget deg inn klikker du på "Dine data" (se Figur 4).

Figur 3: "Dine data" i Slektsforskerbasen

 På siden som da kommer opp klikker du på lenken "Trykk her for å endre personlig informasjon" for å få opp et skjema med personinformasjon som er registrert i Slektsforskerbasen (se Figur 4). Om det er ulik informasjon her og i medlemsregisteret så endrer du dine data i Slektsforskerbasen slik at det blir likt.

Figur 4: Dine persondata i Slektsforskerbasen

 

3. Takk for hjelpen

Om du tar deg tid til å synkronisere dine data mellom Medlemssystemet og Slektsforskerbasen hjelper du oss veldig med overgangen til ny versjon av Slektsforskerbasen. Om du har ulike data i medlemsregisteret og Slektsforskerbasen risikerer du at du ikke får tilgang til dine data (kobling til kommuner og/eller gårder) i Slektsforskerbasen. Du må da registrere nye data.