DIS-Norge
 
  English Norsk  

Nytt Slekt og Data i postkassa di

Det nye nummeret av Slekt og Data har et skikkelig kvinneoverskudd. Faktisk er hele bladet viet til fortidenes kvinner og kilder til disse. Med tanke på at kvinner har vært nesten usynlig gjennom store deler av historien synes vi det er vel fortjent. Vi håper bladet kan inspirere deg og hjelpe deg videre forskningen på dine egne kvinner.

Temaet denne gangen er «Kilder til kvinner i historien», og ulike saker relatert til dette.

Du kan blant annet lese et intervju med historieprofessor Hilde Sandvik, der hun gir oss et innblikk i norsk kvinnehistorie gjennom flere hundre år. Hun gir oss i tillegg mange tips til gode kilder man kan finne kvinner i. 

Du finner også to artikler om kvinnelig utvandring, fra to helt forskjellige tidsepoker. Du får lese om kvinnene som dro til Nederland på jakt etter et bedre liv på 1600-tallet, og kvinner fra Agder-fylkene som dro til USA på jakt etter selvstendighet i etterkrigstiden. Du får selvsagt også tips til hvor og hvordan du kan finne disse kvinnene.

Om du lurer på hvordan kvinner som fikk barn utenfor ekteskap har hatt det gjennom tidene, får du også svaret på dette.

Med mye mer!

Vil du lese bladet digitalt?
Har du ikke fått bladet i postkassa di ennå, men vil lese allerede nå? Da finner du bladet digitalt på denne sidenHer finner du også tidligere utgaver av bladet. Husk at du må være logget inn for å lese.

Neste nummer kommer i mars og skal ha temaet «Kyst og hav».