DIS-Norge
 
  English Norsk  

Register til "Våre falne 1939-1945"

Våre falne

Du har nå kommet til Slekt og Datas database med opplysninger om de nesten 12.000 menn og kvinner som falt for Norge i krigsårene. Databasen er basert på verket "Våre falne 1939-45" som ble utgitt 1949-1951 etter et initiativ fra regjeringen i 1945. Trygve Stokkan har digitalisert opplysningene.

I søkefeltet nedenfor kan du søke etter personnavn, stedsnavn, yrke, dødsårsak m.m. For hvert treff som vises, får du i tillegg til biografiske nøkkelopplysninger en henvisning til bind og sidetall i "Våre falne". Bøkene er tilgjengelige som digitale bøker på Digitalarkivet: bind 1, bind 2, bind 3 og bind 4, og dessuten i Nasjonalbiblioteket.

VGs presentasjon

Den 9. april 2015 la VG i samarbeid med Slekt og Data ut en ny søkemotor for denne databasen på sine nettsider. I tillegg får du tilgang til en kartpresentasjon av alle dødsfallene.

Slekt og Data er landets største organisasjon for slektsforskere, med over 10.000 medlemmer. Organisasjonens formål er å skape et landsomfattende digitalt forum for slekts- og personhistorie, spre kunnskap om dette og for øvrig stimulere til slektsforskning i Norge.
Vi har distriktslag i alle landets fylker. Distriktslagene står for den lokale aktiviteten i organisasjonen, de arrangerer møter, temakvelder og kurs.

Lyst til å bli medlem? 
Som medlem blir du en del av et faglig nettverk og får hjelp til hvordan du kan finne ut mer om din familiehistorie.
Innmelding gjøres via nettsiden her: Bli medlem


Søkebegrep:

Du må bruke minst to bokstaver i søket ditt...