DIS-Norge
 
  English Norsk  

Trondheimsbasen 2012

På Slektsforskerdagen ble Trondheimsbasen 2012 presentert. Et hjelpemiddel for slektsforskere som leter etter personer i Trondheimsområdet, og en snarvei til kildene. Basen innholder pr. idag ca 950 000 poster fra tidligere kommuner Byneset, Leinstrand, Strinda, Tiller og Trondheim. Dataene er hentet fra kirkebøker for perioden ca 1840 til ca 1940 , i hovedsak dåp og vielse, folketellinger, sjømannsprotokoller mm.

I databasen kan du søke etter personer som kan ha bodd/oppholdt seg i Trondheim i denne perioden, og kanskje kan du finne personer i kirkebøker enten som døpt eller foreldre, kanskje ved vielse eller i andre kilder. Vi har laget lenker til kilder på internett, både orginalkilder og avskrift av kilder, og på denne måten kan du lett få tilgang til dataene tilknyttet enkeltpersoner. For å kunne vise geografisk tilknytning er det laget lenker til bosted som er oppgitt, så langt det er mulig, ved hjelp Google Map og Gule Sider kart.

Klikk på "Les mer" for å se hele nyheten


Pr. idag er over 100 kilder innkludert i basen, ialt skal denne utgaven oppdateres til ca 160 kilder, og trolig over 1 mill poster. En oppdatering vi håper vil være klar i løpet av første kvartal 2012, og ved kjøp av basen vil denne være inkludert.

Trondheimsbasen er for Windows, og den innstalleres på din pc og lager snarvei både i program og på skrivebord. Applikasjonen/programmet som vi bruker, gir mulighet for mange søkemuligheter, gjøre utvalg av data, utskrift mm. En oppdatering vil kunne importeres i nåværende database.

Mere informasjon om databasen finner du her.

Ønsker du å kjøpe database kan den bestilles på vår hjemmeside her.

Trondheimsbasen 2012 koster kr. 250,- + porto kr. 30,- (ikke medl. kr. 300,-) som inkluderer en oppdatering.