DIS-Norge
 
 

Genealogiske ressurser

  English  [Hjelp]  [Tips oss]  [Admin]

   
Du er her : [Hovedliste] » [DNA i Slektsforskningen] » [Firma som tilbyr DNA-tester]

 Velg ressurs
23andMe
23andMe er det ledende selskapet for autosomaltesting for helse. De har den største databasen for autosomale tester (Relative Finder) men flertallet av kundene deres er primært opptatt av helseaspektet og ikke av slektsgransking. De tilbyr én pakketest som viser Y- og mtDNA-haplogrupper (men ikke med detaljer for å sammenligne verdier med andre) og RF hvor man kan få treff med mange fjerne slektninger. Man kan kjøpe denne til en ganske lav inngangspris som forutsetter månedlig abonnement i minst ett år, eller som engangssum uten abonnement - sjekk nettsidene deres.
Ancestry.com DNA-test
Dette er en autosomaltest som ligner på testen fra FTDNA/Family Finder og 23andMe (men uten helseopplysninger). Den selges kun til amerikanske adresser. Man må bruke det interne meldingsystemet for å ta kontakt med treff (epost oppgis ikke), og dessverre får man ikke tilgang til rådata eller muligheter til å sammenligne hvor på kromosomene felles gensegmenter ligger. Man kan koble treff til slektstrær på Ancestry. Ancestry sluttet med Y- og mtDNA-tester i september 2014 og alle data fra testingen er slettet.
Family Tree DNA
FTDNA er det største og eldste selskapet innenfor genetisk genealogi, og tester ikke helse. De har det bredeste utvalget av tester og de største databasene for Y-DNA og mtDNA. Det gis rabatter om man bestiller via prosjekter, som det finnes et stort antall av. Kontakt gjerne Norgesprosjektet før bestilling for mer informasjon. De har mange muligheter for testing, fra de enkleste 12-markørs Y-DNA-test til 99$ og HVR1 mt-DNA test, 99$, til flere kombinasjoner. De tilbyr store autosomaltester (Family Finder) og de mest omfattende testene for Y-DNA og mtDNA (Full Sequence).
Gena.no
Gena er et norsk firma som spesialiserer seg på farskapstester, slektskapstester og andre mer spesialiserte tester.
Genebase
Genebase tilbyr ganske omfattende tester av Y-DNA og mtDNA. Prisene er en god del høyere enn hos konkurrerende firma. Sjekk nettsidene deres for detaljer. Genebase har mulighet for å kombinere testresultatene og slektstre på nettet.
Genographic Geno 2.0
Ideelt antropologisk DNA-prosjekt ledet av NationalGeographic. Labarbeidet utføres av FTDNA, og testene kan overføres dit gratis, og videre til Norgesprosjektet. Der kan man utvide analysene om man vil. De første Genographic-testene var små Y12 (Y-DNA) og HVR1 (mtDNA)-tester som utforsket haplogruppefordeling blant jordens folk. Disse testene kan legges rett inn i Norgesprosjektet og brukes til sammenligning/treff. Geno 2.0 er en test mest egnet for menn, som fokuserer på "deep ancestry", opphav i mer antropologisk sammenheng. Testen kan overføres til Norgesprosjektet, men har begrensninger for slektsforskning siden den ikke kan brukes til matching/treff.
ISOGG mtDNA Testing Comparison Chart
Sammenligninger av flere firma som utfører mtDNA tester
ISOGG Y-DNA Testing Comparison Chart
Sammenligninger av flere firma som utfører yDNA tester
 
 DIS-Norge
Bli medlem i DIS-Norge
DIS-Norge
DIS-Norges lokallag
Slektsforum
Slektsforskerbasen
DIStreff
Gravminner i Norge
DISchat

 Foreslå ny lenke
Foreslå ny lenke

 Nye ressurser
Vis nye ressurser i denne kategori

 10 på topp (Siste 7 dager)
Skannede kirkeboksider fra Arkivverket (1082)
Digitalarkivet (1044)
Gravminner i Norge (740)
Slektsforum (270)
Vestre Aker - skannede kirkebøker (Digitalarkivet) (267)
Emigrantar (Digitalarkivet) (196)
Gamle Aker - skannede kirkebøker (Digitalarkivet) (188)
Våre falne - register (178)
DISBYT Finland (164)
Slektsforskerbasen (120)

 5 sist brukte
Manntallet for Gaupne sokn, 1789
Dødsannonser i Laagendalsposten
Tingbøker fra Nordmøre sorenskriveri
Skifteprotokoller for Romsdal
Tingbøker fra Trondheim lagting

 Statistikk
Besøk siden 17.juni 20081603063
Antall ressurser30737
Antall brukte ressurser
siden 1 mai 2002
6069685
Sist oppdatert07-Feb-2016