Slekt og Data
 
  English Norsk  

Du er her: [Hovedsiden] » [Frivillige foreninger og organisasjoner] » [Island]


Informasjon om Island:

Island (islandsk Ísland) er en øynasjon i Nordatlanteren. I landnåmstida bosatte bosatte mange nordmenn seg der, og i 1262 aksepterte bøndene på Island den norske kongen som overherre for øya. Island ble med inn i unionen med Danmark, og da Norge ble løsrevet fra Danmark i 1814 forble Island dansk. I 1874 fikk øya begrenset selvstyre, og i 1918 ble det innført en personalunion der Danmarks myndighet ble begrenset til forsvar og utenrikspolitikk. Da Danmark ble angrepet av tyske styrker i april 1940 tok den islandske regjeringen over også disse funksjonene, og den 17. juni 1944 erklærte Island seg som en selvstendig republikk.

Flere viktige kilder til Norges historie i vikingtida og middelalderen ble forfattet av islendinger.
Kilde: Lokahistoriewiki - Island

Island (islandsk: Ísland) er en republikk som ligger på ei øy i Nordatlanteren på den midtatlantiske ryggen, like syd for polarsirkelen. Landet har omtrent 325 000 innbyggere, og et areal på 103 000 km². Øyas hovedstad og største by er Reykjavík, hvis forsteder og omkringliggende områder på sørvestkysten er hjemsted til to tredjedeler av øyas befolkning. Innlandet er preget av lavaørkener, fjell og vulkaner, og er ubebodd.
Kilde: Wikipedia - Island

  Foreslå ny ressurs i denne kategorien


Antall ressurser: 1


 Ættfræðifélagið (Islands slektsforskerforening) (Vis detaljer)

Föreningens mål är att öka intresset för släktforskning samt publicering av originalkällor så som kyrkböcker och mantalslängder, samt andra hjälpmedel som kan vara till hjälp för dem som håller på med släktforskning.
Beskrivelse: The role of the society is: 1st To increase general interest in genealogy, genealogical research and the publication of primary references and other material for researchers, such as: censuses, lists of recidents and genealogical manuscripts.

Kategori: [Hovedsiden] » [Slektshistoriske kilder utenfor Norge] » [Island]