Slekt og Data
 
  English Norsk  

Du er her: [Hovedsiden] » [Kart] » [Danmark]


Informasjon om Danmark:

Danmark, offisielt Kongeriget Danmark, er et land i Nord-Europa. Det er det sydligste av de nordiske landene, og ligger sydvest for Sverige og syd for Norge. Danmark har landgrense til Tyskland, og grenser også mot Nordsjøen og Østersjøen. Innbyggertallet er på ca. 5,7 millioner, og hovedstaden er København.

Geografisk består Danmark av én stor halvøy, Jylland, og en rekke øyer, der Sjælland, Fyn, Lolland, Falster og Bornholm er de mest kjente. Kongeriket Danmark omfatter i tillegg til selve Danmark bilandene Grønland og Færøyene.

Kongeriket Danmark er et nordisk konstitusjonelt monarki bestående av det danske hovedlandet og de selvstyrte områdene Færøyene og Grønland. Norge var forent i en personalunion med Danmark, Kalmarunionen fra 1389. Unionen ble oppløst da Sverige trakk seg ut i 1521. Noen år senere, i 1536, ble Norge et dansk lydrike. Norge var så en del av dobbeltmonarkiet Danmark-Norge inntil 1814.
Kilde: Wikipedia - Danmark
Lokalhistoriewiki - Danmark-Norge

  Foreslå ny ressurs i denne kategorien


Antall ressurser: 4


 Digitala Historiska Kartor (Sverige, Danmark, Tyskland) (Vis detaljer)

I Sverige finns en skatt av historiska kartor tillkomna från 1600-talet och framåt. Materialets omfattning och den yta det täcker gör det unikt i världen. Det rör sig om flera tusen kartor som tillsammans ger en detaljerad bild av miljö och landskap i Sverige under nästan fyra hundra år.
Beskrivelse: In the archives of the members of the DHM project a treasury of historical maps are stored, covering a time period from early 1600 till now. The maps, and corresponding text documents, amounting to several hundreds of thousands, are in parts unique in a world perspective.

Kategori: [Hovedsiden] » [Kart] » [Danmark]

 DIS-Danmark: Amt-Herred-Sogn portalen (Vis detaljer)

"Indgange til oplysninger om sogne i Danmark" Dette er en sognevis samling av referanser til kilder på internett. Start på Amt og bla inn via Herred og tilslutt til Sogn.

Kategori: [Hovedsiden] » [Kart] » [Danmark]

 Kort & Matrikelstyrelsen ('Kartverket' i Danmark) (Vis detaljer)

Kort & Matrikelstyrelsens hjemmeside er din dør til en verden af kort og geografiske data.
Beskrivelse: The Interactive Map of Danmark and many other maps.

Kategori: [Hovedsiden] » [Kart] » [Danmark]

 krak.dk - kart og adresser i Danmark. (Vis detaljer)

Kart, adresser og telefonnummer til Danmark (med kart)

Kategori: [Hovedsiden] » [Slektshistoriske kilder utenfor Norge] » [Danmark]