Tilbake til DIS-Norges hjemmeside    DISchat

Delta på DISchat med IRC-program installert på din egen PC

Fordelen med å ta seg bryderiet med å installere eget IRC program er at du får bedre funksjonalitet enn med det Java-baserte programmet pjIRC som ligger på vår side. Spesielt viktig er muligheten for å logge det som skrives, noe som ikke er mulig med pjIRC. Ta en titt på f.eks. programmene:
  • ChatZilla: dette programmet brukes sammen med nettleser- og e-postpakken Mozilla (Netscape) eller nettleseren Firefox. Programmet er svært enkelt å bruke når man har kommet i gang. Mange bruker dette programmet på DISchat, delvis fordi man da også kan se bilder av de man snakker med. Les mer om ChatZilla nedenfor. Se vår installasjonsveiledning for Chatzilla med enten Mozilla eller Firefox. En oversikt over kommandoer for ChatZilla finner du her.
  • mIRC: dette er et etablert IRC program som mange kjenner. Se vår installasjonsveiledning for mIRC.
Med et av disse tre programmene får du blant annet mulighet for å logge dialogen, og en hel del operasjoner er ofte enklere å utføre enn i Java-programmet ovenfor. Det du behøver å vite for å bruke et annet IRC-program er at
  • Serveren vår heter irc.disnorge.no
  • Serveren bruker port 6667
  • Hovedkanalen på DISchat er #slektsprat
  • Tegnsettet som brukes på DISchat er UTF-8. Viktig for at andre skal se dine norske tegn.
  • Serveren er frittstående, den er altså ikke tilknyttet noe IRC-nettverk.
Ta kontakt hvis du trenger mer informasjon for å komme i gang.

Med ChatZilla ser du bilder av de du chat'er med!
Hvis du bruker nettleseren Mozilla (som kommer med ChatZilla) eller Firefox (og har installert ChatZilla) til å lese denne siden kan du enkelt delta i DISchat ved å klikke her. Da startes automatisk det tilhørende IRC programmet ChatZilla.
For å se bilder av de du snakker med på DISchat må du bruke en egen ChatZilla-"motif" for DIS-Norge som du finner her. Denne lenken kan du trekke til ChatZilla vinduet med musen for å aktivisere den, eller du kan taste

/motif http://www.disnorge.no/irc/output-light-faces-disnorge.css

i ChatZilla. Du vil da se bilder av de du chat'er med (eksempel her). Bruk denne siden til å laste opp ditt eget portrett hvis du ønsker at andre deltagere skal se ditt bilde. På denne siden kan du se bilder av de som allerede har lastet opp sine portretter.

Oppdatert 09.12.2005 (JE)
Webmaster DIS-Norge