Slektsforum Slektsforum
Slekt og Data
 
 HjelpHjelp    SøkSøk     Logg InnLogg Inn  Bli medlemBli DIS medlem  engelsk
Hvordan logge på? Les her om registrering og pålogging.
Start nytt emne    
Vis forrige emne :: Vis neste emne  
Av Innlegg
Skjult navnBle registrert: 01 Des 2004 07:57:15
Innlegg: 2005
Bosted: SONGE

InnleggSkrevet: 22 Des 2009 15:05:32    Tittel: God jul !!! Svar med Sitat

GOD JUL ønskes alle DIStreff-interesserte.


Hvis du har ellers litt tid til overs i jula til slektsforsking, ser DIStreffjulenissen gjerne at du for søker å ødelegge DIStreffjulenissens forsinkede julepresang på http://www.disnorge.no/distreff/prog

Klarer du å få RC-versjonen av programmet til å krasje settes det stor pris på at du følger standard måte å sende inn feilrapporten

Håper er å slippe programmet innen 31. desember (utsatt til over julaften da det er usikkert om jeg har adgang til Internett i julehelga

Husk å bruke høyre museknapp flittig og teste mulighetene som finnes der så også de kan gjøres mest mulig feilfrie.

Ang. analyse uten innsending så er denne ment slik at ma lager et utvalg i slektsprogrammet f.eks. begrenset til en kilde, et sokn eller noe annet som avgrenser materialet til en ressurs du kan sjekke mot, og så lager du en gedcom-fil basert på disse og nærmeste slekt rundt disse og kjører så analyse uten innsending.

Da kan du navngi selv kjøringen, f.eks. navn på bygdeboka eller slektsboka og kjøre et tilsynelatende uttrekk. Gå gjerne inn i oppsettet også og angi at alle skal testes, også nålevende.
Deretter kan du bruke både de skriftlige rapportene men også visuelle rapporter i GEDtreff til å studere materialet ditt, klikke på personer med høyre musetast og velge søk i DIStreff og så vil du kunne se om andre har registrert de samme så du så i neste rekke kan kontakte disse for nærmere samarbeide eller datautveksling.

Ved senere anledninger kan du så starte GEDtreff på nytt, velge fil og første undermeny for å lese inn data om tidligere kjøringer, og velg så ini-filen med samme navn som du anga ved kjøring. Gå så til Vis resultatfiler og velg innlesing av persondata. Da vil de andre menyvalgene under denne menyen bli aktivert og du vil få opp mulighet tl å studere diverse rapporter.

I den sammenheng, er det skriftlige rapporter du savner presentert på tilsvarende vis i treform, som f.eks. stedsnavn identifisert som kommune eller sokn og alle personer registrert på vedkommende sted eller kanskje mer av interesse, ikke-identifiserte stedsnavn og hvilke personer er registrert på disse.
Bruker du program som kan styres av GEDtreff, kan du også aktivere dette, f.eks. kan Disgen 8.2 dette. Vil tro det gjelder fler, men tema er ikke utforsket.
Hvis programmet ditt kan være en COM-server vil jeg gjerne høre fra deg!


Så, om du hopper av lyst til å spionere hva DIStreff-julenissen gjemmer i julepresangsekken og som dessverre ikke ble helt ferdig til julaften, så har du mulighet til å spionere allerede nå på RC-versjonen av GEDtreff

I artikkelvinduet kan du også klatre i DIStreff, DIStræf, DISBYT og DISBYT Finnland og lese dediserte artikler om DIStreff og etterhvert vil det komme flere, spesialskrevet for denne vieweren og kanskje også noen videoer??

Disse ressursene vil bare bli tilgjengelige for GEDtreff-brukere, da de er gearet mot bruk av GEDtreff og uinteressante for brukere av andre plattformer.

Bruk av web-sidene derimot vil selvsagt være tilgjengelige for alle.


Men husk også, Jula er en sosial høytid hvor man er sammen med slekt og venner.

Men har du en videokanon kan du jo som del av juleselskapet vise mulighetene de går glipp av Smile

Og som avslutning vil jeg også gjøre deg oppmerksom på mulighetene som dette programmet gir deg:

http://home.versatel.nl/genealogicagrafica/

Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Vis Innlegg fra:   
Start nytt emne Alle klokkeslett er EET (Europa)
Side 1 av 1
 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye emner i dette forumet
Du kan ikke svare på emner i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp filer til dette forumet
Du kan ikke laste ned filer fra dette forumet


Powered by phpBB 2.0.14 © 2001, 2002 phpBB Group