Slektsforum Slektsforum
Slekt og Data
 
 HjelpHjelp    SøkSøk     Logg InnLogg Inn  Bli medlemBli DIS medlem  engelsk
Hvordan logge på? Les her om registrering og pålogging.
Start nytt emne    
Vis forrige emne :: Vis neste emne  
Av Innlegg
Skjult navnBle registrert: 13 Feb 2007 10:28:50
Innlegg: 779
Bosted: SKI

InnleggSkrevet: 10 Jan 2011 20:08:01    Tittel: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS googles Svar med Sitat

Jeg ser stor forskjell på å poste innlegg på Webdebatt og på DIS. Innleggene på DIS dukker opp når en googler og det har irritert meg lenge. Jeg forsøker å begrense bruken, men glemmer meg av og til.

På webdebatt er imidlertid løsningen anderledes (via en exe-fil) og Google finner ikke trådene og innleggene.

Er det noe tilsvarende eller like bra på gang for DIS forum ?
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 02 Mai 2009 01:32:02
Innlegg: 4210
Bosted: HAUGESUND

InnleggSkrevet: 10 Jan 2011 20:36:35    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Har irritert meg over det samme selv, og jeg skrev en melding til DIS-styret og spurte om dette, og fikk da tilbakemelding om at de ønsket at slektsforum skulle være google-bart, det vil si åpent for søk.

De argumenterte med at mange på den måten finner sine slekter ved å google. Og det stemmer jo. Jeg har selv via DIS blitt kontaktet av ukjente amerikanske slektninger som har googlet mine forferdre og fått treff.

Men jeg vet også selv hvordan det har begrenset mine aktiviteter her på forumet. En periode gikk jeg over til å kun bruke PM i kommunikasjonen.

Derfor foreslo jeg at selve innlegget kunne være google-bart, men ikke medlemsinformasjonen om de som har skrevet innlegget. Da kan det være opp til den enkelte om de vil signere innleggene med fullt navn eller bare fornavnet eller initialer. Men det var visst ikke så lett å få til.

Så jeg stiller meg gjerne bak ditt spørsmål på nytt.

Mvh
Vigdis
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 17 Des 2004 07:14:36
Innlegg: 1179
Bosted: OSLO

InnleggSkrevet: 11 Jan 2011 13:49:05    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Slektsforum er DIS-Norges hovedtilbud for etterlysninger og slektsfaglige debatter. Slektsforum består av flere hundre fora, både åpne og lukkede. De lukkede foraene er for diskusjon av tema i avgrensede større og mindre grupper.

Alle tema som har med etterlysing å gjøre har alltid vært åpne og dette har vært helt bevisst policy fra foreningen. At disse temaene kan indekseres av søkemotorer som Google er ingen overraskelse, snarere noe som er med på å gi mulighet for flere og bedre svar på etterlysinger som legges inn. For å passe på at alt som foregår i disse foraene er i samsvar med norsk lov, retningelinjene på slektsforum og generelt holder seg til god takt og tone, har vi et stort korps av moderatorer. Disse moderatorene griper inn dersom det er brudd på dette og spesielt hvis nålevende personer omtales eller ved støtende omtale av enkeltpersoner.

Styret diskuterte senest for vel et år siden hvorvidt etterlysingsfora bør være åpne eller ikke. Styret i DIS-Norge kan ikke se at det vil gagne brukerne av Slektsforum at disse etterlysingene legges i lukkede fora. Styrets konklusjon er at vi vil fortsette med systemet stort sett slik det er i dag. Men vi vil i tillegg sørge for at det legges ut informasjon som forteller at det er slik og at det er med hensikt at det er slik. Det er hensynet til å kunne nå flest mulig og å få dem som kan svar på etterlysinger til å bli klar over at det foreligger slike spørsmål, som er bakgrunnen for vår vurdering. Selv om vi har godt over 10 000 brukere av Slektsforum, er vi avhengige av langt fler enn dette for å gi gode svar på mange slektsnøtter.

Som nevnt i melding ovenfor er det planlagt å gjøre informasjon som navn og lignende for de som har skrevet innlegg i Slektsforum "usynlig" før innlogging (og dermed for Google), men dette ligger noe fram i tid.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Skjult navnBle registrert: 13 Feb 2007 10:28:50
Innlegg: 779
Bosted: SKI

InnleggSkrevet: 11 Jan 2011 15:01:54    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Takk for svar.

Hovedpoenget mitt var at det kan bli vel voldsomt å finne seg selv eksponert på Google med hundrevis av poster. Hvis en ikke vokter seg selv, kan det også bli skrevet ting som er mere privat og derved "publisere" informasjonen til absolutt alle. Det er ikke alle som synes det OK at oldeforeldre osv. kan kobles til nålevende. Det er vel i grenselandet når det gjelder personvern.

Jeg beklager sterkt at det må være slik fordi det er så mange hyggelig hjelpere og kunnskap på DIS

Jeg foreslår at de gis advarsler til alle brukere om at en bør være varsom med hvem og hva en skriver på DIS inntil det er laget løsninger som ikke gjør det mulig for Google og likn. å identifisere debattanter av innlegg slik som idag.

.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 21 Feb 2010 09:50:23
Innlegg: 265
Bosted: OSLO

InnleggSkrevet: 11 Jan 2011 15:30:40    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Det bør kanskje sies at det ikke er noen motsetning mellom å ha et åpent forum tilsvarende dagens, og samtidig forhindre indeksering av søkemotorer som google. Det er bare å plassere en robots.txt fil på serveren som forteller søkeroboten hva som ikke tillates indeksert.

Jeg er også noe skeptisk til at alt indekseres, det blir etterhvert et veldig stort fotavtrykk på nett av det. Det er selvfølgelig fordeler med denne praksisen for alle de som mer eller mindre tilfeldig søker etter slekt på Google, men dersom konsekvensen er at folk blir restriktive med å skrive innlegg så er det ikke bra.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 29 Okt 2007 01:02:01
Innlegg: 1060
Bosted: OSLO

InnleggSkrevet: 11 Jan 2011 15:32:55    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Jeg skjønner problemstillingen godt og også Leif Salicaths behov, og det kom en god forklaring på hvorfor det er sånn.

Jeg ser også at det personvernet det etterspørres ikke gjør seg like gjeldene på DABF, all den tid det er fritt fram å skrive om nålevende - eks. Christian Ringnes' aner opp til vår tid.
Poenget der at det ikke kan googles - men likefullt ligger det i et åpent forum.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Skjult navnBle registrert: 18 Nov 2004 04:52:03
Innlegg: 4404
Bosted: MOELV

InnleggSkrevet: 14 Jan 2011 12:56:25    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Torill Johnsen skrev:
...Som nevnt i melding ovenfor er det planlagt å gjøre informasjon som navn og lignende for de som har skrevet innlegg i Slektsforum "usynlig" før innlogging (og dermed for Google), men dette ligger noe fram i tid.


Dette trodde også jeg skulle komme med den nye versjonen og jeg ser frem til og håper det skjer i nærmeste fremtid.

Jeg har også deltatt tidligere i diskusjon om dette som irriterer meg også. Folk googler i vei overalt...
Det er flere enn meg som har opplevd å møte kjente/ukjente som spør om jeg "lever på Slektsforum og ikke er i jobb?"!
For sykemeldte o.l. er det heller ikke av interesse om arbeidsgivere div kan se at de orker å delta i debatter her samt få opp både dato og klokkeslett for dette, i stedet for å være på jobb.

Her bør personvernet styrkes med de forslag som tidligere er nevnt i denne debatten!
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 07 Sep 2007 02:09:19
Innlegg: 108
Bosted: MOSS

InnleggSkrevet: 18 Jan 2011 13:49:58    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Jeg ser kanskje ikke helt problemet her og synes det er veldig fint at slektsforum er "googlebart". Jeg har heller ikke noe problem med at folk skal finne ut at jeg er slektsforsker om de skulle finne på å google meg. (De finner da muligens også ut at jeg liker Citroën, er kjemiker og har bodd på Island... Ikke noe problem.)

Slik slektsforum fungerer p.t. med phpBB viser denne tråden: http://www.disnorge.no/slektsforum/viewtopic.php?t=92425 hvorfor det er nyttig at man kan google slektsforum.

En arbeidsgiver som bruker resursene sine på å google sine ansatte for å finne ut hva de gjør til en hver tid burde kanskje finne seg noe annet å gjøre. Slik aktivitet tyder ikke på de helt store lederegenskapene... Det er dessuten bedre å holde seg hjemme og skrive meldinger på slektsforum enn å dra på jobb og smitte alle kollegaene slik at arbeidsplassen blir lammet hele neste uke. Litt satt på spissen, men dere forstår sikkert poenget. I en hektisk arbeidsdag er det faktisk også ofte veldig gunstig for effektiviteten å ta fem minutter hvor man gjør noe helt annet (f.eks slektsforum...?) for å kople ut.

Alt i alt må jeg si jeg støtter styrets konklusjoner fullt ut og synes moderatorene her gjør en god jobb.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Skjult navnBle registrert: 18 Nov 2004 04:52:03
Innlegg: 4404
Bosted: MOELV

InnleggSkrevet: 18 Jan 2011 14:04:42    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Vigdis Jøsang skrev:
...Derfor foreslo jeg at selve innlegget kunne være google-bart, men ikke medlemsinformasjonen om de som har skrevet innlegget. ...


Det var dette jeg ville frem til da jeg skrev om tidligere forslag i svaret mitt. Selvfølgelig er det flott at man kan google seg frem til informasjon om slekta, men navn på forfatter av emnet trenger vel strengt tatt ikke være med!
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 13 Feb 2007 10:28:50
Innlegg: 779
Bosted: SKI

InnleggSkrevet: 18 Jan 2011 16:30:20    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Det er ganske stor forskjell på følgende:
1. At alle (hundrevis) innlegg blir vist når en googler på en nålevende persons navn og
2. At navnet på de som har deltatt i en tråd ikke er søkbare når en googler på et slektsnavn, men allikevel vises når en leser tråden.

Jeg kan vanskelig se at det er noe poeng i at en skal finne slektsforskere ved å google på familienavn. Det har en faktisk andre muligheter til, bl.a. på DIS.

Jeg håper flere sier sin mening og håper på en endring. I mellomtiden bruker jeg Webdebatt når det er mere omfattende slektsspørsmål.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 28 Jan 2011 01:28:32
Innlegg: 28
Bosted: Australia

InnleggSkrevet: 01 Feb 2011 12:38:38    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

I am very happy Very Happy to find you, and I did so by goggling “Nikoline Johnette Pedersdatter”
My I suggest taking a look at “Talking Scot”, they allow their members to use a “user name” rather than their full name – it may be an alternative for those that feel exposed.
I read “Norsk” and I write better in English. Rolling Eyes
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 13 Feb 2007 10:28:50
Innlegg: 779
Bosted: SKI

InnleggSkrevet: 01 Feb 2011 16:33:34    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

I am familiar with the use of nickname (or avatar) in a lot of forums, but assume that there is a "qualityimage" having the real name. Therefore I rather go for full name, but in a solution Google and other searchmotors can't read.

If you want to find and send a message to someone in a debate, you can easily send a "private message".
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 07 Sep 2007 02:09:19
Innlegg: 108
Bosted: MOSS

InnleggSkrevet: 02 Feb 2011 09:31:05    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Jeg forsøker alt jeg kan for å se hva som er problemet med at innlegg fra slektsforum dukker opp når man googler et navn, men jeg klarer ikke å finne det.
Synes dere at det er flaut å fortelle at dere driver med slektsforskning? Eller er dette nok et utslag av janteloven? (Man skal ikke stikke seg frem...)

Problemet med en anonymisering av medlemmene slik Heidi Phillips foreslår er vel litt det vi leser om i media nå for tiden. En del mennesker har en lei tendens til å drive hets og personangrep når man kan skjule seg bak et anonymt nicknavn. Jeg håper ikke, men tror en slik omlegging vil kunne føre til mer jobb for moderatorene...
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Skjult navnBle registrert: 02 Apr 2005 04:47:53
Innlegg: 190
Bosted: JAKOBSLI

InnleggSkrevet: 02 Feb 2011 20:14:13    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Det er ikke helt uproblematisk at "all" informasjon er tilgjengelig.

Jeg har i intervju blitt "konfrontert" med mitt engasjement innen slektsforskning, med bakgrunn i Googling. Den gang må jeg vel sies å ha "bestått" ettersom jeg fikk jobben.

Googlet meg selv nå, med "site:disnorge.no Navn" og første treff er til profilen hvor man uten å logge på kan oppsøke følgende lenke: "Finn alle Einar Aasprong Innlegg".

Her fremgår eksempelvis nøyaktig informasjon om når alle innlegg er skrevet. Noen få er nok skrevet på tidspunkt der jeg burde holdt på med andre ting, fortrinnsvis å sove. Selv om jeg har en noenlunde fornuftig døgnrytme har det hendt at jeg har latt være å svare på innlegg pga tidspunkt på døgnet og logging av dette.

I jobbtiden har jeg et selvpålagt totalforbud mot å besøke irrelevante nettsteder slik som blant annet dette. For andre er det kanskje ikke like hyggelig at man kan bli tittet i kortene. At dette er den enkeltes problem er greit å konkludere med. Om det også er et forumproblem kan man diskutere.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navn
Site Admin


Ble registrert: 10 Okt 2004 05:39:42
Innlegg: 1087
Bosted: NESØYA

InnleggSkrevet: 16 Mar 2011 14:28:02    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Torill Johnsen skrev:
Som nevnt i melding ovenfor er det planlagt å gjøre informasjon som navn og lignende for de som har skrevet innlegg i Slektsforum "usynlig" før innlogging (og dermed for Google), men dette ligger noe fram i tid.

Denne endringen er nå gjort - det vil si at navn på deltagerne i Slektsforum ikke blir synlig før man har logget inn. Navnene blir dermed heller ikke synlig for Google og vil etterhvert forsvinne derfra.

Innholdet i meldingene i de fleste fora i Slektsforum er fortsatt tilgjengelig uten inlogging, også for Google. Det er altså bare navnene til de som har skrevet meldingene som krever innlogging.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Skjult navnBle registrert: 02 Des 2004 07:04:42
Innlegg: 3703
Bosted: TRONDHEIM

InnleggSkrevet: 16 Mar 2011 17:02:15    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Til Jan Eri.

Jeg er veldig fornøyd med at våre navn og vårt bosted ikke lenger blir søkbare på Google. Du sier at våre navn etc "etterhvert" vil forsvinne. Hvor lang tid er "etterhvert"?

Videre, et annet spørsmål, vil alle innlegg helt tilbake til 2004 (jeg ble medlem her da) heller ikke bli synlige på Google etterhvert ved søk på mitt navn? Jeg har et innlegg i 2004 som fremdeles kommer frem ved søk på mitt navn. Der står også bosted. Det er kombinasjonen navn + bosted som gjør at man blir oppringt fra folk som ikke vil spørre på de fora som finnes. De fleste av oss ønsker neppe oppdrag per telefon fra totalt ukjente mennesker?
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 03 Nov 2006 09:10:00
Innlegg: 16539
Bosted: KONGSBERG

InnleggSkrevet: 16 Mar 2011 18:31:51    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

[/quote]
Denne endringen er nå gjort - det vil si at navn på deltagerne i Slektsforum ikke blir synlig før man har logget inn. Navnene blir dermed heller ikke synlig for Google og vil etterhvert forsvinne derfra.[/quote]

Dette var jo kjempebra!

Takk Smile
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 18 Nov 2004 04:52:03
Innlegg: 4404
Bosted: MOELV

InnleggSkrevet: 16 Mar 2011 19:02:03    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Takk fra meg Smile
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 02 Des 2004 07:04:42
Innlegg: 3703
Bosted: TRONDHEIM

InnleggSkrevet: 16 Mar 2011 19:06:44    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Dette er vel og bra. Men mitt spørsmål forblir ubesvart: Blir mitt navn og bosted fjernet fra GOOGLE. Jeg finnes fortsatt der!!
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 03 Nov 2006 09:10:00
Innlegg: 16539
Bosted: KONGSBERG

InnleggSkrevet: 16 Mar 2011 20:06:13    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Google er ikke noe nettsted hvor man kan forlange opplysninger slettet - det er en søkemotor. Den "støvsuger" nettet etter det eller de ordene man har søkt på, så når du søker på ditt eget navn, vil det nok sikkert komme frem i flere forbindelser (fora som dette, skattelister, andre søkbare steder på nettet hvor navnet ditt forekommer osv. osv.)

Det du kan håpe på, er jo at opplysningene etter hvert blir så gamle at de havner langt bak i "køen" hos Google, og ikke er blant de første 100 tilslagene som dukker opp ved søking Confused

Mvh
Else B.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 02 Des 2004 07:04:42
Innlegg: 3703
Bosted: TRONDHEIM

InnleggSkrevet: 16 Mar 2011 21:11:33    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Hei Else.

Jeg vet dette egentlig. Alt du legger fra deg på nettet er og forblir der. Jeg håpet bare et øyeblikk at det skulle la seg gjøre å bli sletttet i forbindelse med at mitt navn er knyttet til innelegg her inne. Det lar seg nok ikke gjøre.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 01 Mar 2011 12:50:39
Innlegg: 127
Bosted: OSLO

InnleggSkrevet: 16 Mar 2011 21:33:19    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Astrid Ryen skrev:
Jeg håpet bare et øyeblikk at det skulle la seg gjøre å bli sletttet i forbindelse med at mitt navn er knyttet til innelegg her inne. Det lar seg nok ikke gjøre.

Hei Astrid.

Neste gang Google crawler disnorge.no vil nok informasjonen bli oppdatert slik at alle forumposter er uten navn. Således vil ikke dette forumet dukke opp når noen søker på ditt navn (med mindre det står i selve forumpostteksten selvsagt).

Noe tidsestimat på dette vil jeg ikke begi meg ut på.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Skjult navnBle registrert: 01 Mar 2011 12:50:39
Innlegg: 127
Bosted: OSLO

InnleggSkrevet: 16 Mar 2011 21:38:26    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Jan Eri skrev:
Torill Johnsen skrev:
Som nevnt i melding ovenfor er det planlagt å gjøre informasjon som navn og lignende for de som har skrevet innlegg i Slektsforum "usynlig" før innlogging (og dermed for Google), men dette ligger noe fram i tid.

Denne endringen er nå gjort - det vil si at navn på deltagerne i Slektsforum ikke blir synlig før man har logget inn. Navnene blir dermed heller ikke synlig for Google og vil etterhvert forsvinne derfra.


Hei Jan.

Jeg vet ikke om dere har tenkt på denne problemstillingen, men alle sitat som er opprettet gjennom å bruke "siter"-knappen vil pr. default skrive originalforfatterens navn inn i selve forumposten. Resultatet er at man allikevel vil få en rekke treff på navn gjennom søkemotorer.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Skjult navn
Site Admin


Ble registrert: 10 Okt 2004 05:39:42
Innlegg: 1087
Bosted: NESØYA

InnleggSkrevet: 17 Mar 2011 01:14:46    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Takk for positive tilbakemeldinger Smile

Astrid: siden Google ikke lenger ser navnet ditt på meldingene du poster i Slektsforum vil det som nevnt forsvinne etterhvert, men ikke før Google har rukket å reindeksere sidene. Det kan nok ta en stund, som Kai Ove er inne på er det ikke noe vi har kontroll over.

Kai Ove: sitér-knappen er endret til bare å ta med fornavn (det første navnet), men meldinger som tidligere er postet på denne måten vil inneholde det som ble brukt da. Det samme gjelder der hvor brukere "manuelt" har skrevet inn sitt navn som hilsen (uten å bruke signatur-funksjonen).
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Skjult navnBle registrert: 04 Des 2004 07:42:38
Innlegg: 2771
Bosted: RASTA

InnleggSkrevet: 17 Mar 2011 19:46:08    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Hei

Må bare spørre:

Vil dette si at det er kun medlemmer i DIS-Norge som kan se hvem som har lagt inn ett innlegg i Slektsforum ?

Hvis et ikke-medlem går inn på slektsforum vil det bare stå Ukjent navn ?

Hilsen Solveig
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 07 Okt 2008 03:10:16
Innlegg: 4183
Bosted: MANDAL

InnleggSkrevet: 17 Mar 2011 19:58:45    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Det står "Skjult navn" nedover hele rekka før innlogging,- det kan jeg bekrefte Very Happy

Mvh
Linda
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 03 Nov 2006 09:10:00
Innlegg: 16539
Bosted: KONGSBERG

InnleggSkrevet: 17 Mar 2011 20:01:46    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Solveig: Hvis du går inn på SF uten å logge deg inn først, så ser du ikke navnet til den som har skrevet innlegg - det står bare Skjult bruker.

Det er bare innloggede som ser navn, bilde osv.

Mvh
Else B.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navn
Site Admin


Ble registrert: 10 Okt 2004 05:39:42
Innlegg: 1087
Bosted: NESØYA

InnleggSkrevet: 17 Mar 2011 20:02:31    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Hei Solveig,

nei, det er ikke riktig. Alle er velkommen til å bruke Slektsforum, både medlemmer og ikke-medlemmer. Men for å se kunne skrive meldinger og se navn på de som har postet meldinger må man være logget inn. Dette gjelder både for medlemmer og andre brukere.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Skjult navnBle registrert: 04 Des 2004 07:42:38
Innlegg: 2771
Bosted: RASTA

InnleggSkrevet: 17 Mar 2011 21:42:27    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

OK Takker for svarene
Dette vil da si at man må være medlem (brukernavn og passord) for å se navn på de som har postet meldinger

Kan det fremdeles brukes "gjest" for å logge seg på ?
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 03 Nov 2006 09:10:00
Innlegg: 16539
Bosted: KONGSBERG

InnleggSkrevet: 17 Mar 2011 21:46:07    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Solveig skrev:
Dette vil da si at man må være medlem (brukernavn og passord) for å se navn på de som har postet meldinger

Kan det fremdeles brukes "gjest" for å logge seg på ?


Nei, man trenger ikke være medlem. Du kan fint logge deg på som gjest. Poenget er at du må være pålogget for at ditt navn (og andes) blir synlig.

Mvh
Else B.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navn
Site Admin


Ble registrert: 10 Okt 2004 05:39:42
Innlegg: 1087
Bosted: NESØYA

InnleggSkrevet: 17 Mar 2011 21:46:15    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Man må være logget på (som registrert gjestebruker eller som medlem av DIS-Norge) for å kunne poste meldinger eller se navn på de som har postet meldinger.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Skjult navnBle registrert: 28 Okt 2010 07:26:55
Innlegg: 433
Bosted: KROKSTADELVA

InnleggSkrevet: 17 Mar 2011 22:19:40    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Jeg er visseligen logget på, men her er det bare SKJULT NAVN. Er jeg dum - eller? :?: :(
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 28 Okt 2010 07:26:55
Innlegg: 433
Bosted: KROKSTADELVA

InnleggSkrevet: 17 Mar 2011 22:21:33    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Der kom alt tilbake i gamle former. :oops:
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 02 Mai 2009 01:32:02
Innlegg: 4210
Bosted: HAUGESUND

InnleggSkrevet: 21 Mar 2011 01:03:17    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Jeg testet litt med å google mitt navn, og til stor forskrekkelse var et av de første treffene en link rett inn til profilen min i Dis Norge. Er det riktig??

http://www.disnorge.no/slektsforum/profile.php?mode=viewprofile&u=9827 &sid=9a217b13069b243866414a244b4f0c9b

Det burde ikke være mulig å få treff på profilen heller.

VIl de gamle sitatene bli med fullt navn bli fjernet slik at bare det første navnet blir stående igjen? Det kommer fremdeles noen treff på mine innlegg pga den gamle sitater fra før omleggingen.

Ellers tusen takk for innsatsen med "anonymiseringen" Very Happy

Mvh
Vigdis
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 07 Des 2004 04:14:55
Innlegg: 1769
Bosted: KONGSBERG

InnleggSkrevet: 21 Mar 2011 02:37:30    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Vigdis, i min tid som living of America lærte jeg en del ting, en av dem var: Patience is a virtue, noe jeg tror alle som ikke ønsker å finne sitt navn på Google-søk av Slektsforum bør ta inn over seg. Mitt råd: Gi det noen uker, det tar tid før Google sine cachede søk forsvinner, kanskje til og med måneder, men til slutt er de borte.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 17 Mai 2005 06:42:35
Innlegg: 117
Bosted: NORDRE FROGN

InnleggSkrevet: 21 Mar 2011 09:20:52    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Til Vigdis: Hvis du gjorde søket samtidig med at du var logget inn på forumet husker datamaskinen at du er logget inn.
Hvis du logger ut og gjør det samme søket vil navnet ikke bli vist.
Kopierte adressen i innlegget ditt og limte den inn uinnlogget.
Testet dette og fikk resultatet du kan se under.

Mvh. Ronny Hansen.
(Obs, navnet mitt vil være mulig å søke opp når jeg skriver det som tekst her)
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 17 Mai 2005 06:42:35
Innlegg: 117
Bosted: NORDRE FROGN

InnleggSkrevet: 21 Mar 2011 09:31:15    Tittel: Re: Personvern - hvordan unngår at alt en skriver på DIS goo Svar med Sitat

Hvis jeg nå svarer og bare skriver fornavnet i hilsenen under er jeg noe mer anonym.

Slik: Hilsen Ronny.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start nytt emne Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1
 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye emner i dette forumet
Du kan ikke svare på emner i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp filer til dette forumet
Du kan ikke laste ned filer fra dette forumet


Powered by phpBB 2.0.14 © 2001, 2002 phpBB Group