Slektsforum Slektsforum
Slekt og Data
 
 HjelpHjelp    SøkSøk     Logg InnLogg Inn  Bli medlemBli DIS medlem  engelsk
Hvordan logge på? Les her om registrering og pålogging.
Start nytt emne    
Vis forrige emne :: Vis neste emne  
Av Innlegg
Skjult navnBle registrert: 25 Nov 2010 11:49:05
Innlegg: 14
Bosted: Hvam

InnleggSkrevet: 19 Jul 2011 15:43:02    Tittel: Peter Villiam Hartvig Egeberg - død/begravet når og hvor? Svar med Sitat

Peter William Hartvig Egeberg, født 26 desember 1905 (i Kristiania)

Først litt forhistorie:
Julius Martinsen Egeberg og Anette Hansen (Egeberg) gifter seg, og får 4 barn. William er førstefødt i 1905, og min farfar Einar er tredjemann, født i 1910. De første årene bor de på en gård som het granlund i Asker, da Anette var født i Asker (Julius var fra Hobøl).
I 1917 kjøpte de gården Rakelstad i Hobøl, og der bodde de til de solgte den i 1924. I 1925 bor de på en gård som heter Dammen i Hobøl, dette ser jeg ut fra kirkeboka der Anette dør i 1925 av magekreft. I kirkebøkene for hobøl finner jeg også begravelsen til Julius sin far og mor som begge også går bort på begynnelsen av 1920 tallet. I 1929 gifter Julius seg igjen, og er da forpakter av Hobøl prestegård. Tragisk nok dør hans nye kone også samme år - i barsel.

Når jeg var liten husker jeg godt min farfar Einar fortalte om denne eldstebror William. Slik jeg husker det (om jeg husker rett er en annen sak...) så skal William ha druknet (det er jeg 100% sikker på). Jeg mener også at dette skal ha skjedd i en kulp i Hobølelva...som går nedenfor prestegården ved Hobøl kirke. Det var noe farfar ikke likte å snakke om, men han hadde visst vært tilstede når de hadde søkt etter broren, og jeg er temmelig sikker på at de også hadde funnet han og dratt han opp av elva.

Men jeg klarer altså ikke å finne han i kirkebøkene under døde... Har lett gjennom alt i Hobøl frem til 1930, og også litt i spydeberg og rakkestad... Jeg finner konfirmasjonen hans 3. oktober 1920 www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=22281&idx_id=22281&uid=ny&i dx_side=-68 , så da levde han ihvertfall. Jeg har for meg at han ihvertfall døde før han fylte 20..men det er jeg altså ikke sikker på.

Noen som klarer å finne begravelsen hans noe sted i kirkebøkene??
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start nytt emne Alle klokkeslett er EET (Europa)
Side 1 av 1
 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye emner i dette forumet
Du kan ikke svare på emner i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp filer til dette forumet
Du kan ikke laste ned filer fra dette forumet


Powered by phpBB 2.0.14 © 2001, 2002 phpBB Group