Slektsforum Slektsforum
Slekt og Data
 
 HjelpHjelp    SøkSøk     Logg InnLogg Inn  Bli medlemBli DIS medlem  engelsk
Hvordan logge på? Les her om registrering og pålogging.
Start nytt emne    
Vis forrige emne :: Vis neste emne  
Av Innlegg
Skjult navnBle registrert: 26 Jun 2006 10:10:10
Innlegg: 13
Bosted: BERGEN

InnleggSkrevet: 04 Feb 2008 22:06:44    Tittel: Erik Tingberg Svar med Sitat

Jeg er kanskje på usikker grunn nå, men jeg forsøker allikevel…

Jeg har holdt på mange måneder med å finne ut hvor min tipp-tipp-oldefar Anders Eriksen kom fra. Jeg finner han første gang da han gifter seg i Eidskog i 1821. Han er ikke født i Vinger/Eidskog og konfirmasjonslistene for prestegjeldet mangler dessverre. Jeg finner heller ingen forlovere eller faddere som ser ut til å være fra Anders sin familie.

Jeg har gått grundig til verks – undersøkt mange av de Anders Eriksen (med navnevarianter) som er født rundt 1797 (ifølge Anders sin vielse og død) i Folketellingen 1801, men har ikke kommet videre. Jeg har også gått gjennom kirkebøker fra nærliggende prestegjeld.

Jeg sitter igjen med følgende mulighet: I 1796 fødes det en Anders Eriksen i Strøm i Sør-Odal med far Erik Tingberg som bor på Odals Verk (to ganger oppgis navnet til Tingberg, én gang til Tindber og én gang til Tindberg). To år etter får de også ei datter, Maria Catrine. Mors navn oppgis dessverre ikke, men blant fadderne er det også flere som ikke bruker patronymikon: Brunsel, Floberg og Walstad, alle på Odals Verk. De to første finner jeg som typiske smednavn ifl svenske internettsider, og jeg lurer på om Tingberg også er et smednavn. Det finnes én Tingberg i Folketellingen i 1801 og han oppgis å være smed. Jeg finner altså ikke Anders med familie i 1801 uansett hvordan jeg søker…

Men i tillegg ser jeg at Eilert Sundt oppgir Tingberg som en reisende slekt i sine oversikter fra midten av 1800-tallet. Og det gjør letingen enda mer spennende, for de eldste gjenlevende i slekta kan fortelle at foreldregenerasjonen deres (ca. 1930-tallet) snakket om at de hadde ”taterblod i årene”. Jeg har god oversikt over anene til denne generasjonen og har ikke funnet spor av reisende, bortsett fra at jeg altså ikke har funnet Anders sitt opphav. Så kanskje det er noe i de gamles påstand allikevel?!

Jeg har lett på nettet etter mulig informasjon om Tingbergslekt, men har bare funnet en svensk presteslekt fra Karlstad som vel neppe har noe med denne familien å gjøre? Så jeg er veldig spent: er det noen som kjenner til Tingbergslekta?

Mvh Eldar
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 23 Des 2004 10:48:16
Innlegg: 70
Bosted: BREVIK

InnleggSkrevet: 06 Feb 2008 16:48:02    Tittel: Re: Erik Tingberg Svar med Sitat

Hei Eldar

Jeg har sett i databasen min etter en Anders Eriksen Tindberg/Tinberg men kan desverre ikke finne ham der. Det vil jo IKKE si at han ikke er av romanislekt/tater, men så langt har jeg ikke registrert Tindberg før 1850. (har vel 13.000 navn i databasen)

Skal være på utkikk etter slektsnavnet Tindebrg og tar også dette opp med de andre i slektsgruppen til LOR for å høre om de kan har noe registrert på dette slektsnavnet.

Ta gjerne kontakt på mail: v-kvenno at online.no så kanskje vi sammen kan finne ut av ditt "problem"

Ønsker deg lykke til videre i ditt arbeid med å finne dine røtter.

Mvh.
Inger Kvennodd
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 01 Mai 2009 09:10:41
Innlegg: 45
Bosted: STAVANGER

InnleggSkrevet: 28 Jan 2015 12:29:11    Tittel: Re: Erik Tingberg Svar med Sitat

Hei, Eldar! Det er lenge siden du skrev, men kanskje du leter fortsatt? Jeg har forholdsvis god oversikt over den reisende slekten Tingberg, og der er ikke noen Erik der... Normalt sett er de reisende i kirkebøkene oppført med reisende yrker; blikkenslager, kobberslager, hesteskjærer, kammaker etc. Er noen av dine oppgitt med slike titler? Beste hilsener Jonny
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Vis Innlegg fra:   
Start nytt emne Alle klokkeslett er EET (Europa)
Side 1 av 1
 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye emner i dette forumet
Du kan ikke svare på emner i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp filer til dette forumet
Du kan ikke laste ned filer fra dette forumet


Powered by phpBB 2.0.14 © 2001, 2002 phpBB Group