Slektsforum Slektsforum
Slekt og Data
 
 HjelpHjelp    SøkSøk     Logg InnLogg Inn  Bli medlemBli DIS medlem  engelsk
Hvordan logge på? Les her om registrering og pålogging.
Start nytt emne    
Vis forrige emne :: Vis neste emne  
Av Innlegg
Skjult navn



Ble registrert: 05 Jan 2010 09:58:31
Innlegg: 314

InnleggSkrevet: 25 Aug 2016 19:17:09    Tittel: Stomp Svar med Sitat

I have a question regarding a word written in a letter from an emigrant from Nissedalen: He is writing back to his family in 1850 about what to bring on the voyage: Flatbrød er det beste at alt. Stomp holder sig god 14 dage. What is Stomp?

I know this is not genealogy but related.

Thank you very much for your help.

Solveig Schavland
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navn



Ble registrert: 17 Okt 2007 07:33:23
Innlegg: 10850
Bosted: STØ

InnleggSkrevet: 25 Aug 2016 20:37:34    Tittel: Re: Stomp Svar med Sitat

An ordinary bread which you can cut in slices.

Regards
Paul
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navn



Ble registrert: 30 Apr 2014 05:50:21
Innlegg: 986
Bosted: TOLVSRØD

InnleggSkrevet: 25 Aug 2016 20:38:27    Tittel: Re: Stomp Svar med Sitat

Hi.
Stonp is a thick "Lefse", made of wheat flour, thick sour milk, sugar and baking soda. Baked in 12 cm pices om å varm backing plate.

Ulf S
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navn



Ble registrert: 17 Okt 2007 07:33:23
Innlegg: 10850
Bosted: STØ

InnleggSkrevet: 25 Aug 2016 20:42:51    Tittel: Re: Stomp Svar med Sitat

It seems that the word 'stomp' means different types of bread in different parts of Norway. Wink

Regards
Paul
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navn



Ble registrert: 23 Mar 2006 10:28:22
Innlegg: 2090
Bosted: FYRESDAL

InnleggSkrevet: 12 Sep 2016 16:54:52    Tittel: Re: Stomp Svar med Sitat

In Nissedal, Telemark, stomp is bread which is baked and raised with yeast.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navn



Ble registrert: 17 Okt 2007 07:33:23
Innlegg: 10850
Bosted: STØ

InnleggSkrevet: 12 Sep 2016 23:27:12    Tittel: Re: Stomp Svar med Sitat

Kjetil skrev:
In Nissedal, Telemark, stomp is bread which is baked and raised with yeast.


That is exactly the same as our description i Vesterålen (Nothern Norway)

Mvh Paul
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start nytt emne Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1
 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye emner i dette forumet
Du kan ikke svare på emner i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp filer til dette forumet
Du kan ikke laste ned filer fra dette forumet


Powered by phpBB 2.0.14 © 2001, 2002 phpBB Group