Slektsforum Slektsforum
Slekt og Data
 
 HjelpHjelp    SøkSøk     Logg InnLogg Inn  Bli medlemBli DIS medlem  engelsk
Hvordan logge på? Les her om registrering og pålogging.
Start nytt emne    
Vis forrige emne :: Vis neste emne  
Av Innlegg
Skjult navnBle registrert: 25 Feb 2017 11:50:49
Innlegg: 131
Bosted: SKI

InnleggSkrevet: 13 Sep 2017 08:03:11    Tittel: Duplikater - MyHeritage Svar med Sitat

Jeg er fersk i dette forumet, så det er mulig jeg stiller et potensielt allerede besvart eller et dumt spørsmål, men da blir jo tilbakemeldingen desto enklere.
Men altså, jeg er en av amatørene som bruker MH, og etter hvert har treet blitt så stort at det trenger en opprydding. Flere av medlemmene dukker opp på forskjellige steder i treet og kan ha ulike detaljopplysninger.
Jeg er klar over at det er en funksjon som finner duplikater, men hvordan få systemet til å godta at det er samme personer og derved utnytte opplysningene om forgreninger?
Ble kanskje litt uklart, men hva gjør man for kort og godt å sjekke og frisere hele treet?
Kan man kjøre GED-filen gjennom et "filter"?
Tror jeg trenger en gartner.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 29 Apr 2010 08:59:49
Innlegg: 135
Bosted: ORKANGER

InnleggSkrevet: 13 Sep 2017 12:52:45    Tittel: Re: Duplikater - MyHeritage Svar med Sitat

Hvis du vil ’knytte’ en eksisterende person til en annen på familietreet, klikker du på vedkommende, får frem den lille miniprofilen på venstre side, hvor du har alle opplysningene om vedkommende kronologisk. Der har du flere valg, blant annet, ’Profil’, ’Endre’ Legg til’ og ’Mer’.

Klikker du på ’mer’ får du en drop-down meny med fire nye valg – her klikker du ’koble til eksisterende person’. Klikk på et av valgene du får (foreldre, partner eller barn), og skriv inn navnet på personen du allerede har på treet som du vil ’knytte’ dem til.

Når en person opptrer flere ganger på familietreet vil de få et lite merke på treet ved siden av navnet og fødsels- og dødsår, f.eks. ’x2’ hvis de opptrer to ganger osv.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 25 Feb 2017 11:50:49
Innlegg: 131
Bosted: SKI

InnleggSkrevet: 13 Sep 2017 14:30:04    Tittel: Re: Duplikater - MyHeritage Svar med Sitat

Hei Torbjørn, og takk for svar.

Å sloss med datamaskiner er verre enn med vindmøller. Og slektstrær er ikke å spøke med de heller. Nå har jeg enda mer bruk for den funksjonen jeg etterlyste enn tidligere.

Jeg prøvde ditt råd, og forsøkte å koble min kone sammen med meg som ektefeller. Det gikk ikke, maskinen mente vi var gift fra før, hvilket jo er riktig.
Så prøvde jeg det motsatte og det gikk utmerket. Treet vokste plutselig 4 meter. Og nå er min kone blitt bigamist med to ektefeller som heter Truls (den nye kunne etter min mening hete Skybert!!) og to svigerfamilier som ser ganske så like ut. Jeg har forsøkt å slette Skybert, men det vil ikke maskinen ha noe av for han har så stor og fin familie.
Her nytter det antagelig ikke med sag. Finnes det noen enkel løsning for en som ikke har landbrukshøyskolen? Shocked Question
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 29 Apr 2010 08:59:49
Innlegg: 135
Bosted: ORKANGER

InnleggSkrevet: 13 Sep 2017 20:18:47    Tittel: Re: Duplikater - MyHeritage Svar med Sitat

Fant denne guiden på MHs Help Center for Family Tree Builder: http://helpcenter.myheritage.com/Family-Tree-Builder/Family-Tree/16059 852/How-do-I-merge-duplicates-in-my-Family-Tree-Builder-project.htm

Denne løsningen burde også fungere på nettversjonen, hvis det er denne du bruker. Velg den av duplikatene som har minst informasjon og slett denne personen – du skal så kunne knytte den gjenværende profilen til andre individer med ’koble til eksisterende person’ funksjonen. Er ikke sikker om denne personen da automatisk gjenkjennes og overtar alle relasjonene/slektskapsforholdene, eller om du velge ’koble Ola Nordmann til foreldre’, så ’koble Ola Nordmann til partner’, etc. slik at alle forholdene/slektsskapsforholdene kommer på plass.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Skjult navnBle registrert: 25 Feb 2017 11:50:49
Innlegg: 131
Bosted: SKI

InnleggSkrevet: 14 Sep 2017 06:33:46    Tittel: Re: Duplikater - MyHeritage Svar med Sitat

Mulig det. Men et av problemene er at man ikke får slettet personer som har oppadgående grener i treet (som Skybert i mitt tilfelle), for da blir de lenger opp hengende i løse luften.
For å fjerne Skybert-slekten ser jeg ikke annen utvei enn å begynne øverst og kutte ett og ett toppskudd. Her er det jo tross alt snakk om identiske grener og ingen opplysninger skal overføres.
Så er jeg tilbake til Point Zero, og da er det kanskje mulig å bruke din fremgangsmåte. Men det blir en helsikes jobb i og med at det er forholdsvis mange duplikater.

Det jeg aller helst kunne ønske meg, er å kjøre hele treet gjennom en "scanner" og få opp to lister ved siden av hverandre der man kunne krysse av for om personene er identiske eller ikke. Men noe slikt finnes vel antagelig ikke Question
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start nytt emne Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1
 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye emner i dette forumet
Du kan ikke svare på emner i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp filer til dette forumet
Du kan ikke laste ned filer fra dette forumet


Powered by phpBB 2.0.14 © 2001, 2002 phpBB Group