Slektsforum Slektsforum
Slekt og Data
 
 HjelpHjelp    SøkSøk     Logg InnLogg Inn  Bli medlemBli DIS medlem  engelsk
Hvordan logge på? Les her om registrering og pålogging.
Start nytt emne    
Vis forrige emne :: Vis neste emne  
Av Innlegg
Skjult navnBle registrert: 23 Feb 2016 11:53:10
Innlegg: 24
Bosted: STAVANGER

InnleggSkrevet: 02 Feb 2018 18:09:27    Tittel: Lundervold Svar med Sitat

En tidligere etterlysning etter en Lars Lundervold, ble vellykket, men om min etterlysning etter navnebroren 100 år tidligere blir like vellykket, gjenstår å se. Denne siste Lars er mest sannsynlig den samme Lars Larsen Lundervold som ble konf. i 1780 iht kirke boka. Og det ernok samme Lars som ble gift i Stavanger 29 .juli 1806. Han ble da gift til Torborg Samuelsdatter. Da samme Torborg gifter seg i 1828 står det uttrykkelig at faren er død. Og da enken Torborg dør 26/6 i 1851, blir hun beskrevet som Lars Larsen Lindlands enke. Det siste antar jeg er en skrive feil for Lindvold...et navn som på den tid ble brukt om Lundervold i Sauda. Mye tyder på at det er en Lars som er sønn av Lars Ormson Lundervold. Det passer da at han hadde en bror Knut som vi vet reiste til Stavanger hvor han arbeidet for Køhler firmaet i Stavanger og Hillevåg. Knut dør som ungkar. I 1801 er trolig Lars som går som dreng og gårdsgutt for broren i Sandalen.
Problemet er at det har vist seg umulig å finne dokumentert død /begravelse/skifte etter Lars.
Etter nevnte vielse i Stavanger , og ved fødselen av datter Maria 14 juli 1807, er det intet å finne om Lars.Ikke engang i mannskaps rullene , eller blandt huseiere for perioden er han finne ved navn. Det siste er nok ikke så rart siden de trolig bodde som leieboere i et lite hus på Sølyst (Lille Hvittingsø ) rett utenfor byen . Det var en eiendom knyttet til det andre handelshuset i byen, nemlig Kielland.
Forhåpentlig er det andre med røtter fra Sand/Suldal som har støtt på det samme problemet, og enda bedre hadde det vært da om noen kunne påpeke dødstidspunkt og om han er begravet i Stavanger.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start nytt emne Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1
 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye emner i dette forumet
Du kan ikke svare på emner i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp filer til dette forumet
Du kan ikke laste ned filer fra dette forumet


Powered by phpBB 2.0.14 © 2001, 2002 phpBB Group