Slektsforum Slektsforum
Slekt og Data
 
 HjelpHjelp    SøkSøk     Logg InnLogg Inn  Bli medlemBli DIS medlem  engelsk
Hvordan logge på? Les her om registrering og pålogging.
Start nytt emne    
Vis forrige emne :: Vis neste emne  
Av Innlegg
Skjult navnBle registrert: 01 Des 2004 06:57:15
Innlegg: 1997
Bosted: SONGE

InnleggSkrevet: 03 Des 2004 17:57:51    Tittel: Neste versjon av GEDtreff Svar med Sitat

Om kort tid slippes ny versjon av GEDtreff. Foruten en del mindre bugfix, vil det bli en stor endring for dem som har mye slekt i USA.

Ny versjon har nå inne en tabell på ca. 161000 townships samt alle counties i USA:
Pga. mengden med townships som alene tar opp ca. 40 Mb RAM under stedsidentifiseringen, kan det være at maskiner med lite RAM kan få problemer i denne fasen. Litt arbeide gjenstår derfor for ytterligere optimalisering av minnebruk i denne fasen av programkjøring. Arbeide med DISadmin og omlegging av styringssystemet for mailabonnement på DISforum og DIScafe har dessverre sinket arbeidet noe.
Så snart Disdrift også er flyttet, vil arbeidet med GEDtreff og DIStreff igjen gå videre.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Skjult navnBle registrert: 01 Des 2004 06:57:15
Innlegg: 1997
Bosted: SONGE

InnleggSkrevet: 25 Feb 2005 18:56:22    Tittel: Re: Neste versjon av GEDtreff Svar med Sitat

Alf Christophersen skrev:
Om kort tid slippes ny versjon av GEDtreff. Foruten en del mindre bugfix, vil det bli en stor endring for dem som har mye slekt i USA.

Ny versjon har nå inne en tabell på ca. 161000 townships samt alle counties i USA:
Pga. mengden med townships som alene tar opp ca. 40 Mb RAM under stedsidentifiseringen, kan det være at maskiner med lite RAM kan få problemer i denne fasen. Litt arbeide gjenstår derfor for ytterligere optimalisering av minnebruk i denne fasen av programkjøring. Arbeide med DISadmin og omlegging av styringssystemet for mailabonnement på DISforum og DIScafe har dessverre sinket arbeidet noe.
Så snart Disdrift også er flyttet, vil arbeidet med GEDtreff og DIStreff igjen gå videre.


Det som for tiden trykker på skoen er betatesting ute hos brukere og for fadderversjonen sin del, betatesting hos faddere.

Har du lyst til å teste programmet, send en mail til alfchr@disnorge.no med subjektlinje Betatester av GEDtreff.

Med en gjeng aktive betatestere burde ny versjon komme ut snart.

Forøvrig får også programmet en ny 32-bits installer som er noe enklere å bruke enn den gamle hvor man måtte pakke ut en zip-fil og deretter kjøre setup.exe i denne katalogen. Nå forholder man seg til en GEDtreffBeta_setup.exe i stedet.

Dess fler som drar lasset, dess fortere blir vi ferdige og forhåpentligvis dess bedre blir resultatet.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Skjult navnBle registrert: 01 Des 2004 06:57:15
Innlegg: 1997
Bosted: SONGE

InnleggSkrevet: 25 Feb 2005 19:00:10    Tittel: Re: Neste versjon av GEDtreff Svar med Sitat

Nytt til nå siden v. 1.0:

Nytt/rettet i versjon av 2. februar 2005 (Gedtreff v.1.0.0.28/29 beta-versjon)
Rettet en del småbugs.
Rettet en feil i ekstraksjon av datofor giftemål som kunne medføre at dato nyere enn for 80 år siden ble testet, og pga. en annen feil ble ikke Gedcom-datoer alltid konvertert, og rutinen val(strdato, dato,err) ble ikke sjekket for om konverteringen inneholdt tegnstreng. Dermed kunne dato bli akseptert som årstall. Nå må err være 0, årstall større enn 1000 og mindre enn dagens år i 80 år
Rettet en feil med datokonvertering som kunne gi feilavbrudd om dato var på ulovlig format dd.mm.yyyy

Nytt/rettet i versjon av 2. februar 2005 (Gedtreff v.1.0.0.24/25 beta-versjon)
Lagt om hele gjenkjennelsesrutinen for stedsnavn. Kuttet ut flere metoder for oppdeling av ord. Litt mer gjenstår, bla. å prøve å innføre manglende blanke etter ’,’ hvis oppsplitting og kombinering av ord adskilt bare med blanke ikke fører frem. Leter da frem til alle steder hvor komma finnes, og innfører evt. blankt tegn hvis det er skrevet tett. Hvis ingen blanke tegn innskytes skippes det hele, ellers testes med helt nytt ord. Det gjenstår også å legge inn rutine for å fjerne komma fra alle ord så dette ikke sperrer godkjennelse.
Litt feil i datorutine for testing av om person er for ung ved ekteskap. Korrigert og lagt til tekst hvis person er svært gammel ved ekteskap. Skrev nå feil tekst.
Rettet feil i metoder for å sjekke ikke-entydige sokn og kommunenavn. Lagt inn støtte for å plukke opp rett sokn om kommunenavn ikke var entydig, men entydig i sammenheng med soknenavn
Lagt inn en del sperrede ord for Danmark og Norge. En del ekstra nasjonsnavn, spesielt for dansk.
En del andre småbugs fikset.
I datoekstraksjon erstatter nå ’?’ og ’.’ med ’0’. Bør evt. flagges og varsel gis i varselsfil.

Nytt/rettet i versjon av 15. januar 2005 (Gedtreff v.1.0.0.17 beta-versjon)
Lagt inn støtte for å plukke opp stedsnavn når komma mangler helt og navn på enhet består av flere ord, som for eksempel Øvre Landbø Austre Moland Aust Agder
Tettet en feil i sjekk av unikhet for kommune og soknenavn som medførte at Eide Eide Møre og Romsdal ikke ble akseptert, okke som. Algoritmen var for svak. Glemte å sjekke på om fylkesid var allerede bestemt og spesielt for sokn, om kommuneid allerede var kjent.
Legger inn normalisering av navn som alfatest. Fjernes derfor fra normal kjøreversjon og forhindrer at folk ved uhell aktiviserer normalisering. Fjerner også støtte for å legge inn flere fornavn. Fungerer ikke godt nok og skal i DIS-Norge ikke tas i bruk før ny database. Svensk normaliserngstabell må omgjøres før det kan slippes for betatesting der. Tar likevel med normalisering for Dansk database i tilfelle Ruben har tatt det i bruk. (Håper ikke det).

Nytt/rettet i versjon av 13. januar 2005 (Gedtreff v.1.0.0.12/13 beta-versjon)
Feil korrigert i håndtering av valg av bidragsyter. Hvis man valgte medlem i annen forening fra medlem.nor ble ikke medlemskap korrekt satt. fikset.
Hvis man valgte medlem ut fra filnavn ble ikke medlemsnr med to eller flere nuller riktig behandlet.Fikset
Hvis dato i dato-feltet er på mer enn 4 tegn sjekkes det om datofeltet i det hele tatt inneholder tall. Hvis ikke nullstilles feltet og dato/sted hoppes over.
Rettet en liten bug for sjekk av stedsnavn hvor man kunne få feil (skjult) om stedsfeltet ikke inneholdt et fornuftig stedsnavn, men inneholdt mer enn 25 ord. Stopper nå uthenting når teller har passert 25.

Nytt/rettet i versjon av 11. januar 2005 (Gedtreff v.1.0.0.11 beta-versjon)
Fikset bug i sjekk av datofelt som medførte at hele ekstraksjonsprosedyren for en person ble helt avbrudt hvis dato bare inneholdt ’?’.
Amerika markeres nå som kontinent og skippes. ’By’ og liknende navn som finnes i OkiSokn blir nå akseptert fullt.Medører bl.a. at forsamlingen By i Sverige godkjennes. Bug i gjenkjenningen. Videre fungerer nå godkjenning av stedsnavn i utlandet etter omlegging av gjenkjenningsprosedyre i v. 1.0.0.5. Inneholdt en del feil som medførte at kun nasjonsnavn ble godjjent. Videre ble ikke utlandske nasjoner heler godkjent.
Hvis RES-fil ble tom kunne man oppleve å få som resultat gammel KMP-fil om denne eksisterte. Hvis den ikke eksisterte ville programmet vise diverse hieroglyfiske tegn som resultat i vinduet Aksepterte data. Fikset.
Hvis ingen hendelser i det hele tatt var registrert for en person ville programmet ikke ta vare på personopplysninger om denne og evt. dato og sted for gifte ville heller ikke bli ekstrahert. Det kunne også medføre at dato for barns fødsel ikke alltid kom med heller.
Hvis barn var født senere enn 100 år men før 80 år siden ville heller ikke foreldre bli kombinert med denne dato, selv om dato var tidligere enn for 80 år siden.
En del statistikktellere var uteglemt ved nullstilling før hver enkelt kjøring. Kunne derfor gi en del feilaktige totalsummer, især ved kjøring av flere bidrag. Bør likevel testes mer med forskjellige kontrollerbare data.
Diverse andre småting rettet.
Byttet spesial-tag BIRTE med mer forklarende tag: CHILDBIRTH. Denne brukes ved uttrekk av personer som er gift og har barn hvor år og sted for fødsel er angitt.Hvis en slik hendelse er registrert som uakseptert må man lete etter denne hos et av barna, ikke hos personen selv.
En del nye ting lagt til i rapporter. Bl.a. egen rapport over godkjente personer samt hvilke hendelser ble trukket ut i forbindelse med ekteskap.
Rettet feil i navnsjekk som ikke fjernet ikke-bokstaver i første posisjon i navn. Sjekker nå mot tabell over akseptable bokstaver og fjerner de som ikke finnes i tabellen hvis slike finnes først i navnet.

Nytt/rettet i versjon av 7. november 2004 (Gedtreff v.1.0.0.5/6)
Rettet feil i fylkesfasit for København hvor FylkeErSokn var satt true uten at København fantes i sokneoversikt. Nå er kun FylkeErKommune satt til å være sann
Optimalisert stedsgjenkjenning ytterligere ved å flytte åpning av geografiske ressurser for en nasjon til å skje i forkant av testen for vedkommende nasjon. Dette frigjør masse plass under kjøring ellers og muliggjør større trær for USA. Kanskje vil det holde for å teste alle townships kjent i USA
Legge inn flere townships. Utført 19.11.04.Gjenkjenner nå ca. 160000 townships.
Gjøre om rutine for å sjekke sogn/township. Teste en nasjon fullt ut før man forsøker. Hvis nasjon finnes registrert og ikke passer med det som testes, skip til neste sted. Utført tidlig november.


Nytt/rettet i versjon av 1. november 2004 (Gedtreff v.1.0.0.3/4)
Rettet maksverdifeil i spinedit for å endre minimum antall år før personer kan uttrekkes, samt manglende lagring av verdiene.
Funnet flere hull i stedsgjenkjennelseskoden som nå burde være rettet. Bl.a. kunne ikke Flen, (d) kunne godkjennes fordi flen er også forkortelse for F-län. En feil i logisk velger medførte at fylke ble testet flere ganger men skulle strengt tatt hoppes over hvis forrige ord var et fylke, for eksempel d-len.
En del svenske alternative stedsnavnsbenevnelser lagt til. Flere bør legges inn.
Hadde glemt at også i Finland bruker man ä og ikke æ. Det medførte at alle korrekt stavede soknenavn i Finland som inneholdt ä eller ö ble avvist siden det på den ene siden av testen sto noe med ä eller ö, mens tilsvarende ord på andre siden av testen var stavet med ø eller æ. Rettet.
Hvis du under installering får feilmelding autoexec.nt mangler eller erfeil kan en mal for denne hentes fra http://filext.com/info/showthread.php?t=127&page=2&pp=10 (beskrivelse) og http://www.webuser.co.uk/cgi-bin/forums/showflat.pl?Cat=&Board=tips&Nu mber=92053&page=2&view=expanded&sb=1&o=93&part=all
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Vis Innlegg fra:   
Start nytt emne Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1
 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye emner i dette forumet
Du kan ikke svare på emner i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp filer til dette forumet
Du kan ikke laste ned filer fra dette forumet


Powered by phpBB 2.0.14 © 2001, 2002 phpBB Group