DIS-Norge
 
  English Norsk  

Medlemsfordeler

Nysgjerrig på slekta di? Vil du finne andre med samme interesse? Her er fem gode grunner til å bli medlem i Slekt og Data :

1. Faglig fellesskap lokalt og digitalt
Som medlem i Norges største organisasjon for slektsforskere, blir du en del av et faglig fellesskap med ti tusen andre som deler din interesse for slekts- og familiehistorie, og som kan hjelpe deg videre i jakten på å finne dine røtter. Du får nyttige tips, hjelp til hvor og hvordan du kan søke i kilder, og ikke minst inspirasjon til å begynne en spennende reise i din egen historie.

Her kan du laste ned et nybegynnerhefte med enkle tips til hvordan du kan folketellinger og kirkebøker.

2. Kurs, foredrag og aktiviteter der du bor
Alle medlemmer blir tilknyttet et av våre 18 distriktslag. I tillegg finnes også mange lokale grupper hvor du kan delta. Våre lokale lag og grupper arranger årlig over 800 ulike kurs, foredrag og samlinger over store deler av landet. Her kan du både få faglig påfyll og utveksle erfaringer med likesinnede som deler din interesse.

 

3. Tilgang til digitale nettressurser og samtaleforum
På våre nettsider finner både nybegynnere og erfarne slektsforskere nyttige tips og råd som hjelper deg videre med din slektsforskning. Ikke minst kan du kontakte og dele informasjon med andre slektsforskere som kanskje forsker på det samme som deg.

 • Slektsforum er et av Norges største forum for utveksling av slektsopplysninger. Står du fast, trenger tydehjelp eller etterlyser en slektning? På Slektsforum kan du sende spørsmål å få hjelp av andre slektsforskere. Her kan du også søke og se om det kanskje er andre som allerede har lurt på det samme som deg.
 • Gravminner gir deg en unik mulighet til å finne slektninger i perioden etter 1900 hvor tilgangen til folketellinger og kirkebøker er begrenset.
 • Genealogiske ressurser er  en lenkesamling for slektsforskere. Det er den mest omfattende samlingen av lenker for slektshistoriske kilder i Norge.                                                                                                                                                                                           
 • Slektforskerbasen gir deg mulighet til å finne og kontakte andre forskere som forsker i samme kommuner eller på de samme gårdene som deg.
 • Nybegynnertips. Er du helt ny og lurer på om Slektsforskning er noe for deg? Vi gir deg tipsene for å komme igang.

 

4. Tilgang til flere ulike medlemsblader:

 • Slekt og Data: Slekt og Data er organisasjonens medlemsblad, og kommer ut fire ganger i året. Bladet skal gi medlemmene god kunnskap om relevante tema for slektsforskning og data, men også være et blad for og om medlemmene. Alle medlemmer nye medlemmer får også tilgang til å laste ned tidligere numre av bladet.
 • Lokale medlemsblad: Flere lokallag lager egne blader som alle medlemmer får tilgang til. Bladene har lokale saker, men skriver også om lokale kilder som kan være relevante for alle som har, eller kanskje har, slekt i det aktuelle området.
 • DIS-posten: DIS-posten er et nyhetsbrev som blir sendt per e-post til alle medlemmer cirka en gang i måneden. Brevet gir en oversikt over de viktigste hendelsene i organisasjonen forrige og neste måned.

 

5. Rabattordninger på andre slektsrelatert sider og produkter

 • Fulle medlemsrettigheter til DIS-Danmark, nettbasert medlemsblad og rabatt på bøker.
 • Rabatt på Ancestry-abonnement. Vi selger også bøker, anetavler og andre slektsrelaterte produkter i vår nettbutikk.
 • Tilgang til ulike hjelpemidler som amtskart, dødsannonser og lignende.