DIS-Norge
 
  English Norsk  

Kilder og verktøy

Når man skal drive med slektsforskning fins det utallige kilder man kan bruke for å finne informasjon. Mange av kildene er utviklet av våre medlemmer, i deres arbeid for å bevare, dokumentere og formidle slekts- og personhistorier. I genealogiske ressurser finner du en stor samlig av slektsrelevante lenker. Dette er et godt startsted for å lete videre etter slektshistorie.

Slekt og Datas største database er Gravminnebasen. Gravminnedatabasen er bygd opp av frivillige over tid og har i dag over 2,5 millioner registrerte poster, unike bilder av gravminner, og har siden oppstarten i 2004 hatt nærmere hundre millioner søk. Gravminner gir deg en unik mulighet til å finne slektninger i perioden etter 1900 hvor tilgangen til folketellinger og kirkebøker er begrenset. 

I tillegg til Gravminner i Norge driver også medlemmene i Slekt og Data med Indeksering av Folketelling 1875 og Kirkebokregistrering. Slekt og Data har hatt en samarbeidsavtale med Riksarkivet siden 2002. Transkriberingsarbeidet medlemmene våre har gjort finner du i Digitalarkivet.

Flere kilder finner du i menyen til venstre.